EUGEN TOMAC: ''Traian Băsescu are capacitatea de a câştiga Primăria Capitalei, pentru a treia oară''

G.U.
Politică / 8 iulie 2020

''Traian Băsescu are capacitatea de a câştiga Primăria Capitalei, pentru a treia oară''

Traian Băsescu are capacitatea de a mobiliza un număr suficient de bucureşteni, pentru a câştiga Primăria Capitalei, pentru a treia oară în cariera sa, declară la RFI preşedintele PMP, Eugen Tomac, conform HotNews.ro.

El precizează că partidul ia în calcul o asemenea candidatură, dacă partidele de dreapta nu vor ajunge la un consens în ceea ce priveşte desemnarea unei liste de candidaţi comuni în primul rând pentru Consiliul General.

"Noi am spus de anul trecut, dacă vrem în mod real să se schimbe administraţia în Bucureşti, începând cu primarul general şi primarii de sectoare, avem nevoie de candidaţi unici (...). USR ne-a transmis aproape oficial că nu doreşte să existe liste comune pentru Consiliul General", spune Tomac.

Liderul PMP atrage atenţia că PSD-ul ar avea de câştigat din risipa voturilor dreptei: "Având în vedere că până la această oră atât USR, cât şi PNL şi-au anunţat deja candidaţii pentru anumite sectoare, sectoare unde PMP are candidaţi mai buni decât PNL şi USR, verificaţi în sondaje, în mod evident că şi pe noi ca partid politic ne vor împinge să mergem pe cont propriu şi noi avem variante şi pentru Primăria Capitalei şi pentru sectoare, însă nu cred că în felul acesta putem schimba viaţa în Bucureşti, pentru că evident va avea de câştigat din această risipă a voturilor doar PSD-ul".

Eugen Tomac precizează că negocierile dintre forţele de dreapta vor continua în Bucureşti: "Discuţiile vor continua în aceste zile, dar dacă nu vom ajunge la un numitor comun în ceea ce priveşte desemnarea unei liste de candidaţi comuni pentru Consiliul General, în primul rând, pentru că aici se pare că poate exista un consens pentru a-l susţine toate partidele pe domnul Nicuşor Dan, inutil este să mai avansăm discuţiile pentru celelalte proiecte, aici este marea problemă. În caz contrar, eu vă pot spune cât se poate de direct că da, luăm în calcul şi o asemenea candidatură, pentru că domnul preşedinte a fost cel care a creat tramvaiul 41, a fost cel care a creat Podul Basarab, a modernizat din punct de vedere al infrastructurii tot oraşul şi are experienţa necesară şi autoritatea necesară pentru a veni în faţa bucureştenilor şi a le explica viziunea domniei sale legată de oraş şi capacitatea de a mobiliza un număr suficient de cetăţeni, pentru a primi cel de-al treilea mandat".

La remarca jurnalistului că într-un asemenea scenariu, PMP i-ar da o mână de ajutor Gabrielei Firea, eurodeputatul a răspuns: "Nu, preşedintele dacă va intra în această competiţie, va intra doar cu gândul de a o câştiga şi are capacitatea de a explica şi de a mobiliza suficienţi cetăţeni care să-i acorde încrederea".

Eugen Tomac spune că Traian Băsescu "stă foarte bine" în sondaje, dar se fereşte să ofere un procent concret: "Din ultimele sondaje pe care le-am studiat, stă foarte bine, în condiţiile în care nu şi-a exprimat niciodată intenţia de a intra în această competiţie. Foarte multe procente, nu aş intra în detalii, dar vă asigur că preşedintele Băsescu are un capital politic consistent pe chestiuni ce ţin de administraţia publică locală".

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Eugen Tolomac bate câmpii. Nu-l votează nici drku pe Băsescu după ce a înfometat un popor și a nenorocit o țară.

    Dacă Băsescu era iubit de popor, PDL exista și în prezent nu ajungea la groapa de gunoi a istoriei. 

    1. Ma ,da cand a fost infometat acest popor ? Mai bine era cand abordai problemele Fiarei , erai pe terenul alienatilor , acum dai in gropi ; spune ce logica are ultima fraza -iubirea de Basescu si existenta PDL-ului?

      Atunci când a nenorocit o țară. Când a tăiat veniturile fără sa taie și prețurile și ratele in același timp că doar nu se plătesc cu aer.

      E induioșător că încă mai e lume care pupa in fund memoria lu Băsescu, un tiran corupt vândut intereselor străine, șantajat de CIA cu dosare și așezat în rândul jucăriilor sinistre ale istoriei.  

    Turnatorul, curatat, albit la Nufarul, gata de atac, uraaaaa!

    Are toate sansele, e tanar, entuziast, ce sa mai vorbim,

    e tot ce-si pot dori bucurestenii... 

    Nici mortii nu-l mai voteaza pe Petrov! Poate doar aia ai lui ma-sa!

    Cristian si Țepeș doi bolnavi psihic. E adevărat că Băsescu a tăiat cu 25%,salariile (si sunt de acord că nu trebuia la cei cu salariile mici) dar ce putea face, pe timp de criză și după ce Tăriceanu le crescuse, în 4ani cu peste 300 %,că îi duduia economia in cap, iar marele Vosganian descoperise perpetuum mobile in finante: marin salariile,lumea cumpăra, creste TVAul merge la stat care crește salariile...

    Cei doi ar trebui să știe ceea ce orice familist stie:Nu sunt bani tai cheltuielile, dar ,în politică de teama voturilor nu se poate pentu că indivizi gen Cristian si Țepeș multi la număr nu înțeleg. Băsescu si-a riscat cariera pentru binele țării. Mult respect! 

    1. Anonimule, vezi ce s-a intamplat daca ma-ta sufera de "boala vacii nebune"? A fatat un BOU retardat! Cu siguranta, tu stii daca esti singurul sau mai sunt si altii!

      Apropo, vezi ca de la atata lins la Petrov pe toate partile, sa nu ramai cu niste par pe limba!

      Pesedistule, îți mai spun două chestiuni, tu nu le vei înțelege, dar poate alții.:

      1.Băsescu nu a vândut flota, ci cu acordul lui Văcăroiu al tău s-au vândut 17 jafuri de nave (dintr-un total de vreo 400 de nave cât avea România atunci!).Aceste nave nu puteau să mai navigheze fiind ff vechi. Dă click si citește procesul!

      2.Da,Băsescu a "turnat" eventual 2 oameni la început carieră,dar alții au turnat cu sutele. Condamnabil dar privit în contextul de atunci e pistol cu apă .Înainte de a vorbi cereți dosarele părinților voștri !!!? Veti avea surprize!!!? 

      Basistule,basescu nu a facut nimic rau,e curat ca lacrima.Asa am zis eu odata la misto iar unii au luat-o de buna.Acum inteleg din ce motiv.Nu-mi vine sa cred ca mai exista indivizi ca tine.Basescu si-a curatat dosarele ,apoi i-a bagat pe altii in puscarie.El cu gasca sa nici usturoi n-a mancat ,nici gura nu-i miroase.Daca era corect si traia din salariul de bugetar taiat cu 25%{ in mod neconstitutional )nu se mai lafaia acum ,el cu familia sa.Sa se duca spre alte zari asa cum ne-a trimis pe noi.Si sa te ia si pe tine.Calatorie sprancenata.

      Zici tu "nu-mi vine să cred că mai există indivizi ca tine "!Ba mai există și multi!De ce crezi că televiziunile se bat sa-i ceară părerea si la ore de vârf?- pentru că e f.bine informat

      - pentru că își respectă cuvântul si ora stabilită 

      - pentru că e clar in ce spune 

      - pentru că e totdeauna treaz

      - pentru că el si familia lui au plătit tributul suferinței  

      Stim ca e om de cuvant.Intodeauna si-a respectat cuvantul in toate cele rele.Ii doresc din suflet partidului sau sa nu mai treaca pragul,iar el sa mai ajunga primar sau orice altceva cand ne-om vedea noi ceafa fara oglinda.Noi,toti cei care il iubim si il admiram din suflet.Auzi,a platit familia sa tributul suferintei!Cine?Frati-su?Sau maica-sa pe lumea cealalta?

    sa votezi cu buna stiinta un turnator la secu.....asta inseamna sa fii sclavete!

    Haiii maaa! Chiar? Crezi ca fara blonda de la inter chiorul o sa se mai declanseze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb