EUGEN TOMAC: "Trăim vremuri de război, iar statul pare depăşit, pare că şi-a atins limitele"

A.P.
Politică / 30 martie 2021

"Trăim vremuri de război, iar statul pare depăşit, pare că şi-a atins limitele"

Liderul PMP, Eugen Tomac, a scris, marţi, pe Facebook, că oamenii care au protestat în Bucureşti şi marile oraşe împotriva noilor restricţii "sunt victimele perfecte ai celor care, cu bună ştiinţă, deformează realitatea şi construiesc teorii ale conspiraţiei" şi că sunt "dispuşi să creadă orice mai puţin adevărul", citează g4media.

Liderul PMP mai susţine că statul "pare depăşit, pare că şi-a atins limitele" şi crede că românii vor "mesaje clare" şi "măsuri serioase" legate de testre şi vaccinare. "Nu lăsaţi spaţiul public să fie confiscat de contestatari mediocri care se bucură de atenţie pentru că lipsiţi voi, cei mandataţi democratic să apăraţi libertăţile şi sănătatea noastră", mai scrie lierul PMP.

"În slujba cui este agentul fără mască? Libertatea de exprimare şi dreptul de a protesta paşnic sunt valori care definesc democraţia şi este vital să le apărăm cu orice preţ. Mai mult, libertatea de mişcare este una dintre libertăţile ce stau la baza Uniunii Europene.

Este esenţial să veghem ca aceste drepturi fundamentale să nu fie afectate şi îngrădite, dar ce putem face atunci când trăim vremuri atât de dure generate de pandemie, iar unii cetăţeni deturnează sensul cuvântului libertate şi îl pun în slujba teoriilor conspiraţiei?

În mod normal, oamenii sunt îndreptăţiţi să-şi exprime nemulţumirea că nu au soluţii pentru a-şi păstra locurile de muncă, au dreptul să critice guvernul pentru măsuri întârziate legate de testare şi de subvenţiile acordate celor afectaţi de criza de sănătate. Chiar şi în vreme de pandemie, statul are obligaţia să fie transparent şi să comunice cât mai mult.

Nu pot însă să-i înţeleg pe oamenii care ies în stradă şi protestează, când spitalele sunt pline de bolnavi şi avem peste 23 000 de morţi din cauza Covid în decurs de un an, iar aproape un milion de cetăţeni au fost infectaţi cu virusul ucigaş.

A scoate masca şi a-i da foc, a încuraja nesupunerea în această perioadă, precum şi nerespectarea regulilor sunt totuna cu a dezerta şi a te transforma într-un agent al dezinformării.

Aceşti oameni sunt victimele perfecte ai celor care, cu bună ştiinţă, deformează realitatea şi construiesc teorii ale conspiraţiei. Aşa pot mult mai uşor manipula mase de oameni, dispuşi să creadă orice mai puţin adevărul.

Trăim vremuri de război, iar statul pare depăşit, pare că şi-a atins limitele. Îmi pare rău că nu vrea nimeni la vârful său să comunice convingător zi de zi cu cetăţenii aşa cum ar trebui să facă adevăraţii lideri care apără democraţia, libertăţile şi luptă în prima linie pentru sănătatea românilor. Au obosit şi românii să audă discursul tehnic şi fără vlagă al medicului de serviciu Arafat.

Vor mesaje clare, măsuri serioase legate de testare şi vaccinare, aşa cum se întâmplă în toată Uniunea Europeană. Nu lăsaţi spaţiul public să fie confiscat de contestatari mediocri care se bucură de atenţie pentru că lipsiţi voi, cei mandataţi democratic să apăraţi libertăţile şi sănătatea noastră."

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Multă , multă PERVERSITATE pe PLANETĂ ...

    1. probabil vor sa "punem botul" si sa ne antreneze intr-un RAZBOI CIVIL

      (unii si-l tin sub masca , altii l-au pus deja) 

    Tolomac baiatule, intr-adevar teoriile conspiraţiei sunt doar basme pt toti cei ca tine, adica pt toti cei cu IQ extrem de redus! Adevarul e ca, singurul lucru la care te pricepi cu adevarat bine, e acela de al linge pe toate partile, pe boss-ul tau, Petrov! Sa traiesti binee, prostovane!

    1. Mai tepes,de data asta iti dau dreptate!As mai adauga ca a iesit si tolomacul asta din groapa de gunoi sa-si dea cu parerea.Mai degraba l-ar critica pe chiompul ala de Petrov ca mai parsiv ca el altul nu-i!

    Sa vine Basica calare (fara virgula) pe o sticla de Jack, sa o salveze pe Nuti, sa ma puna pe mine Premier si sa zdrobim hoardele de bugetari.

    Cam asta e visul oricarui PDL-ist. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb