Euro a ajuns la cursul minim al ultimilor patru ani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 mai 2010

Euro a ajuns la cursul minim al ultimilor patru ani

Euro a coborât ieri, pe pieţele externe, până la nivelul minim al ultimilor patru ani faţă de dolar, inves-titorii temându-se că măsurile pe care le vor lua guvernele din Europa pentru reducerea deficitelor fiscale vor submina redresarea zonei euro.

Euro a pierdut 1% faţă de ultima zi a săptămânii trecute, ajungând la 1,2235 dolari - cel mai redus curs din 18 aprilie 2006 până în prezent. Ulterior, în a doua parte a zilei, moneda unică a mai câştigat teren, ajungând la 1,2360 dolari. Săptămâ-na trecută, euro s-a depreciat cu 3,1% în raport cu dolarul.

"Nu există încredere în euro", declară Paul Robinson, strateg valutar la "Barclays" Plc, citat de agenţia Bloomberg. În opinia sa, "investitorii se întreabă dacă această criză din zona euro este similară crizei bancare din 2008".

Miniştrii de finanţe din zona euro s-au reunit ieri, la Bruxelles, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a cerut schimbarea modului de control bugetar în statele membre ale regiunii. Trichet a făcut un apel la reforma modului în care îşi stabilesc cheltuielile ţările din zona euro.

Secretarul Trezoreriei britanice a aflat că "nu mai sunt bani"

Noul secretar general al Trezoreriei Marii Britanii, David Laws, a aflat, săptămâna trecută, în prima zi la noul său loc de muncă, că "nu mai sunt bani", potrivit Bloomberg. Informaţia i-a parvenit printr-un "bileţel" lăsat de predecesorul său, Liam Byrne.

"Dragă secretar general, mă tem că trebuie să vă anunţ că nu mai sunt bani", a scris Byrne, conform spuselor lui Laws, care a adăugat: "A fost o afirmaţie sinceră, dar ceva mai puţin decât mă aşteptam".

Byrne nu a răspuns solicitărilor Bloomberg pentru declaraţii.

Noul guvern de coaliţie din Marea Britanie se confruntă cu un mandat dificil, fiind nevoit să reducă cel mai mare deficit bugetar înregistrat de această ţară după cel de-al doilea Război Mondial.

Lira, la cursul minim al ultimelor 13 luni

Lira sterlină a coborât, ieri, până la cursul minim al ultimelor 13 luni în raport cu dolarul, ca urmare a anunţului privind scăderea preţurilor locuinţelor în Lodra, pentru prima oară în acest an.

Potrivit Rightmove, cel mai important site web de imobiliare din Marea Britanie, preţul mediu al locuinţelor din Londra a scăzut pentru prima oară în acest an: -0,4% în mai, faţă de aprilie, la 420.203 lire (614.504 dolari). În ritm anual, preţul a urcat cu 5,7%.

Ieri, lira s-a depreciat până la 1,4252 dolari, cel mai redus curs de după 31 martie 2009. Ulterior, moneda britanică a urcat la 1,4416 dolari, faţă de 1,4536 dolari la finele săptămânii trecute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb