Euro - cel mai mare declin săptămânal de la izbucnirea crizei financiare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 mai 2010

Euro a înregistrat, în perioada 3-7 mai, cel mai puternic declin săptămânal de la momentul colapsului pieţelor creditelor (în 2008), faţă de dolar, în condiţiile în care Banca Centrala Europeană (BCE) nu a reuşit să înlăture temerile legate de răspândirea crizei financiare din Grecia.

Euro a scăzut cu 4,1% săptămâna trecută, deprecierea fiind cea mai puternică după cea consemnată în cele cinci zile încheiate la data de 24 octombrie 2008. Euro a ajuns, vineri, la 1,2755 dolari, de la 1,3294 dolari în 30 aprilie.

Totuşi, euro s-a apreciat vineri faţă de joi, urcând cu 1,1% în raport cu dolarul. Aceasta a fost prima creştere din ultima săptămână, pentru moneda unică europeană, respectiv cea mai puternică ascensiune din ultima luna, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora BCE ar putea veni, în curând, cu un ajutor pentru băncile ameninţate de criza din Grecia, ca să împiedice contagiunea zonei euro.

Moneda celor 16 state din regiunea euro a înregistrat, la data de 6 mai, cea mai puternică depreciere zilnică în raport cu dolarul, după ce preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a declarat ca instituţia nu a analizat eventuale achiziţii de obligaţiuni guvernamentale, în condiţiile în care criza se răspândeşte.

Pe de altă parte, BCE a decis să menţină dobânda cheie la recordul minim de 1%, indicând că nu intenţionează sa o majoreze prea curând.

Euro a scăzut vineri, pe piaţa din New York, până la un curs de 1,2586 dolari, după care s-a redresat, ajungând la 1,2747 dolari. Revenirea s-a datorat speculaţiilor potrivit cărora BCE va oferi o facilitate majora de credit băncilor din Europa. Potrivit analiştilor, o astfel de facilitate ar rezolva problemele de lichiditate pe termen scurt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb