"EURO INSOL": DUPĂ PATRU ANI DE REORGANIZARE JUDICIARĂ, "Uztel" a ieşit din insolvenţă

A.C., S.A.
Companii / 6 martie 2017

Remus Borza

Remus Borza

Tribunalul Dolj, printr-o hotărâre pronunţată vineri, a dispus închiderea procedurii reorganizării judiciare faţă de "Uztel" S.A., constatând îndeplinirea obligaţiilor de plată asumate prin planul de reorganizare, potrivit unui comunicat al casei de insolvenţă "Euro Insol".

Avocatul Remus Borza, fost practician coordonator al "Euro Insol", administratorul judiciar al "Uztel" a declarat: "Ca urmare a unui management defectuos, la 6 septembrie 2010 societatea a fost nevoită să-şi declare starea de insolvenţă. Uztel era într-o vădită incapacitate de plată, acumulând datorii de peste 74 milioane lei. Înregistra restanţe la plata salariilor pe ultimele cinci luni, restanţe către furnizorii de utilităţi şi materii prime. Societatea se confrunta cu o lipsă acută de comenzi, ceea ce a condus la încetarea producţiei, neplata impozitelor către bugetul consolidat şi a ratelor către bănci şi firmele de leasing. La data deschiderii procedurii, disponibilităţile băneşti ale societăţii erau de 102.634 lei. Prin implementarea unor măsuri de management adecvate am reuşit să reducem costurile de producţie, să redefinim şi să optimizăm fluxurile şi procesele de producţie. (....) Pe perioada derulării planului de reorganizare, ianuarie 2013-februarie 2017, Uztel a reuşit să-şi plătească atât creditorii înscrişi în tabelul definitiv de creanţe, cât şi creanţele curente către furnizori, salariaţi şi bugete".

În reorganizare, "Uztel" a făcut plăţi de peste 430 milioane lei, a precizat Borza.

"Euro Insol" menţionează: "Uztel reprezintă, din punct de vedere istoric, prima subsidiară din Europa a colosului industrial american "Standard Oil Company". În 1904 se înfiinţează la Ploieşti Compania Romano-Americană fiind primul producător de echipament petrolier din Europa. John Rockefeller, proprietarul trustului "Standard Oil", fiind în 1904 cel mai bogat om din lume, şi primul miliardar în dolari din lume, nu a ales întâmplător Ploieştiul câtă vreme aici, în 1856 s-a deschis prima rafinărie din lume".

Mai târziu, în anul 1950, Atelierele mecanice ale Societăţii Romano-Americane au devenit compania "Uztel", în subordinea Ministerului Român al Petrolului. Compania a devenit unul dintre principalii producători de utilaj petrolier pentru industria românească de petrol, asigurând în acelaşi timp reparaţii capitale pentru întreaga gamă de echipamente. În anul 2004, "Uztel" a fost privatizată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb