Euro, la cel mai ridicat curs din ultimele 17 luni faţă de dolar

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 mai 2011

Euro s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de dolar, atingând cel mai ridicat curs din ultimele 17 luni, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, va semnala, astăzi, majorări viitoare ale dobânzii cheie.

La ora 10.05, euro a avut un curs de 1,4924 dolari pe piaţa din New York, cu 0,7% mai mare faţă de ziua precedentă, pe care a încheiat-o cu 1,4825 dolari. Mai devreme, moneda unică europeană urcase la 1,4932 dolari - cel mai ridicat curs din decembrie 2009 până în prezent.

Moneda împărţită de 17 state din UE s-a apreciat, ieri, faţă de cele mai multe dintre valutele majore, după anunţul privind creşterea sectorului serviciilor şi producţiei industriale din Europa, în aprilie. Indicele compozit privind serviciile şi producţia industrială din Europa a crescut la 57,8 puncte în aprilie, de la 57,6 în martie, potrivit Markit Economics.

În aceste condiţii, indicele Dollar, care măsoară evoluţia monedei SUA faţă de şase valute majore (printre care şi euro), a scăzut cu 0,4% ieri dimineaţă, la IntercontinentalExchange Inc., ajungând la 72,826 puncte. În 2 mai, indicele a înregistrat cel mai redus nivel de după iulie 2008: 72,722 puncte.

Analiştii arată că BCE şi-a stabilit politica anti-inflaţionistă, în timp ce banca centrală a SUA (Fed) nici nu s-a gândit la măsuri în acest sens. În cazul în care BCE nu va majora dobânda aşa cum aşteaptă piaţa, aprecierea euro va fi limitată.

La data de 7 aprilie, BCE a majorat cu 0,25 puncte procentuale dobânda de referinţă, la 1,25%, de la nivelul minim record de 1%. Consiliul guvernatorilor BCE se reuneşte astăzi, după care preşedintele instituţiei va semnala intenţiile viitoare ale acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb