"Eurocopter" România vrea să preia hala montaj de la "IAR Ghimbav"

OVIDIU VRÂNCEANU,BRAŞOV
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 februarie 2010

"Eurocopter" România vrea să preia hala montaj de la "IAR Ghimbav"

Cedarea acestei facilităţi de producţie ar putea însemna sfârşitul companiei braşovene, având în vedere că nu ar mai avea unde să producă sau să repare elicoptere

Conducerea producătorului de elicoptere IAR Ghimbav se află în negocieri avansate pentru cedarea halei de montaj către Eurocopter România, potrivit unor surse apropiate Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al acestei companii.

Sursele citate susţin că cedarea halei respective ar însemna finalul activităţii companiei braşovene, pentru că în condiţiile în care nu ar mai avea unde să producă, societatea nu ar mai putea primi comenzi sau să participe la licitaţii pentru câştigarea unor contracte. Liderul sindicaliştilor de pe platforma IAR Ghimbav a confirmat, ieri, aceste negocieri.

Între timp, conducerea şi sindicatul de pe platformă au luat decizia de a prelungi şomajul tehnic al celor aproximativ 560 de angajaţi ai societăţii IAR Ghimbav cu încă două săptămâni. "În decembrie, când angajaţii au plecat acasă, ne înţelesesem să se întoarcă lumea la muncă pe 1 februarie, sperând că până atunci se va rezolva problema bugetului. Publicarea sa în Monitorul Oficial nu a avut loc, însă, decât pe 26 ianuarie. Acum mai trebuie să fie defalcat pe ministere şi să se vadă ce comenzi ni se vor face, aşa că va mai dura. Am luat decizia de a prelungi perioada de şomaj tehnic cu încă două săptămâni, dar situaţia nu va putea să continue la nesfârşit, pentru că oamenii trebuie plătiţi de undeva, iar plăţile se fac din fondurile proprii ale societăţii", ne-a declarat Şuba Arpad, preşedintele Sindicatului ICA Ghimbav.

Compania aşteaptă şi prelungirea Ordonanţei 95, cea privind nucleul de bază din companiile din industria de apărare. Potrivit lui Arpad, pe această listă vor fi incluşi aproximativ 20% din angajaţii societăţii - 112 muncitori - salariile acestora fiind asigurate de către Ministerul Economiei.

Doar la societatea Construcţii Aeronautice a fost reluată activitatea în această lună, cei 50 de angajaţi întorcându-se la muncă după o perioadă prelungită de şomaj tehnic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb