EURODEPUTATUL NORICA NICOLAI DESPRE SITUAŢIA DIN TURCIA:  "Cred că s-ar impune un summit extraordinar"

Laura Boico
Politică / 19 iulie 2016

Europarlamentarul Norica Nicolai (ALDE) consideră că s-ar impune o reuniune a liderilor europeni privind situaţia din Turcia, ea menţionând că PE poate doar să adopte o rezoluţie de urgenţă prin care să îşi exprime poziţia politică pe această temă.

"În acest moment, cred că s-ar impune un summit extraordinar, pentru că toată lumea va fi afectată pe diverse componente în această relaţie UE - Turcia, inclusiv în ceea ce priveşte prezenţa Turciei în NATO şi deci din punct de vedere securitar. Eu, cel puţin, înclin spre o relaţie fermă. Orice cedare făcută regimului Erdogan în acest moment poate duce la prezenţa unor mişcări islamiste în întreg flancul sudic al Uniunii Europene", a declarat Norica Nicolai, astăzi, la RFI, întrebată ce atitudine ar trebui să adopte liderii europeni în privinţa Turciei, citată de surse din presă.

Norica Nicolai a adăugat că, pe acest subiect, Parlamentul European nu poate decât să adopte o rezoluţie de urgenţă prin care să îşi exprime poziţia politică.

"Parlamentul European poate adopta o rezoluţie de urgenţă, prin care să îşi exprime poziţia politică şi să ceară un anumit tip de conduită Comisiei. Nimic mai mult. Competenţele noastre sunt foarte limitate în materie de politică externă, noi nu putem lua decizii, deşi Serviciul de Acţiune Externă funcţionează, dar politica externă este încă de competenţa statelor membre", a menţionat ea.

Nicolai se declară convinsă că pedeapsa capitală va fi reintrodusă în Turcia. "Sunt absolut convinsă că, după ce s-a întâmplat cu parlamentarii Opoziţiei, Parlamentul fidel preşedintelui Erdogan va aproba această pedeapsă capitală, asta îşi doreşte de fapt Erdogan, condamnarea şi lichidarea opozanţilor politici, în special a celor care provin din armată. Dialogul Uniunii Europene cu Turcia trebuie să înceteze dacă Ankara va reintroduce pedeapsa cu moartea, după lovitura de stat eşuată", a precizat eurodeputatul român.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb