Euronext majorează oferta pentru preluarea Bursei norvegiene

M.I.
Internaţional / 11 februarie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Operatorul bursier pan-european Euronext a majorat astăzi oferta pentru preluarea Bursei norvegiene, intensificând astfel bătălia ofertelor cu operatorul bursier american Nasdaq pentru Oslo Bors, transmite Reuters.

Euronext şi-a majorat oferta la 158 de coroane norvegiene pentru o acţiune Oslo Bors, comparativ cu 145 de coroane norvegiene anterior, în timp ce Nasdaq a oferit 152 de coroane norvegiene pentru o acţiune Oslo Bors.

Oferta îmbunătăţită a Euronext evaluează Oslo Bors la aproximativ 6,7 miliarde de coroane norvegiene (690 de milioane de euro), scrie News.ro.

"Credem cu tărie că un acord cu Euronext va furniza Oslo Børs VPS beneficii superioare faţă de orice altă ofertă. Bursa norvegiană îşi va menţine identitatea şi integritatea în cadrul modelului descentralizat al Euronext, cu un impact solid asupra viitoarei strategii a grupului", a afirmat luni directorul general al Euronext, Stephane Boujnah.

Consiliul de Administraţie al Oslo Bors a anunţat că a primit oferte alternative şi că va emite o recomandare până la sfârşitul lunii februarie. De asemenea, le-a recomandat acţionarilor să aştepte recomandarea sa înainte de a-şi exprima angajamentul faţă de oferta Euronext.

La sfârşitul anului trecut, Euronext şi-a anunţat planul de a lansa o ofertă de preluare a Oslo Bors şi a confirmat că peste 50% dintre acţionari şi-au dat acordul pentru această tranzacţie, la preţul oferit de operatorul bursier pan-european. Acesta deţine deja o participaţie de 5,1% la Bursa norvegiană.

Ca reacţie la oferta iniţială a Euronext, Oslo Bors a anunţat că va căuta alţi potenţiali cumpărători.

În urma tranzacţiei, Norvegia ar deveni a şasea ţară europeană în care operează Euronext, după Marea Britanie, Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.

Tranzacţia va sprijini eforturile Euronext de a concura cu rivalele mai mari, London Stock Exchange Group (LSE) şi Deutsche Boerse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb