EUROPA: China Three Gorges intenţionează să se extindă

M.D.
Companii #Energie / 14 mai 2018

China Three Gorges intenţionează să se extindă

Grupul chinez China Three Gorges (CTG) intenţionează să lanseze o ofertă de 9,07 miliarde de euro pentru o participaţie de 77% pe care nu o deţine încă la Energias de Portugal (EDP), cea mai mare companie energetică din Portugalia. Aceasta acţiune reprezintă o iniţiativă îndrăzneaţă prin care CTG vrea să se extindă în Europa şi care va atrage o atenţie mare din partea Statelor Unite şi a altor guverne occidentale, realtează MarketWatch.

Prin preluarea integrală a EDP, grupul chinez va dobândi controlul asupra celui mai mare producător, distribuitor şi furnizor de electricitate din Portugalia dar şi o bază prin care va avea expunere la operaţiunile companiei portugheze din mai multe state europene, între care se numără Spania, Franţa, Italia şi Marea Britanie. În regiunea Americilor, compania din Lisabona este prezentă în Brazilia, Mexic precum şi în Statele Unite, unde operează parcuri eoliene în aproape toată ţara.

Ca una dintre cele mai mari surse de gaze cu efect de seră, China a promovat agresiv construcţia de panouri solare, parcuri eoliene şi alte surse alternative de energie şi a adoptat politici de susţinere a vehiculelor electrice, pentru reducerea poluării. Interesul CTG de a cumpăra EDP scoate în evidenţă aceste eforturi.

În 2017, EDP a generat un profit operaţional de aproximativ 1,1 miliarde de euro, din care circa 40% din energie eoliană şi alte tipuri de energie alternativă.

Cel mai mare obstacol al preluării EDP de către CTD ar putea veni din partea autorităţilor de reglementare din Statele Unite şi Uniunea Europeană, care analizează cu atenţie sporită achiziţiile străine de active în sectoare cum este infrastructura energetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb