Europa domină clasamentul competitivităţii economice a lumii

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iunie

Europa domină clasamentul competitivităţii economice a lumii

English Version

Continentul are trei economii în primele cinci la nivel global Locul întâi aparţine unei ţări din Asia - Singapore România - pe locul 50

Europa domină clasamentul mondial al competitivităţii pe anul curent, şase economii din regiune aflându-se în primele zece poziţii, trei dintre acestea fiind chiar în primele cinci locuri (Elveţia, Danemarca, Irlanda), potrivit analizei publicate de Institutul Internaţional pentru Dezvoltarea Managementului (IMD).

Clasamentul, preluat de Statista, evaluează 67 de economii pe baza a peste 250 de indicatori din patru mari categorii: performanţă economică, eficienţă guvernamentală, eficienţă a afacerilor şi infrastructură. Indicatorii includ un mix de date statistice solide, care reprezintă două treimi din clasamentul final, şi percepţiile a peste 6.000 de directori, care reprezintă treimea rămasă din rezultate.

Clasamentul acoperă mari părţi ale Europei, precum şi America de Nord, lăsând în acelaşi timp unele "puncte moarte" în America Latină, Asia şi, mai ales, Africa. Doar patru economii africane au fost evaluate în acest an.

Asia are trei economii în Top 10, însă cele mai mari economii ale continentului - China, India, Japonia şi Coreea de Sud - sunt absente. În schimb, Singapore, Taiwan şi Hong Kong ating cele mai mari scoruri din regiune, Singapore fiind chiar în fruntea clasamentului din acest an.

Astfel, Top 10 privind competitivitatea economică în anul curent arată astfel: Singapore, Elveţia, Danemarca, Irlanda, Hong Kong, Suedia, Emiratele Arabe Unite, Taiwan, Olanda, Norvegia.

Statele membre UE din Europa de Sud-Est coboară în clasamentul competitivităţii

Statele membre UE din Europa de Sud-Est - Croaţia, Bulgaria, România şi Slovenia - au avut, în 2024, rezultate mai slabe decât în urmă cu un an în clasamentul mondial al competitivităţii întocmit de IMD din Elveţia, conform seenews.com. Dacă Venezuela este pe ultimul loc în acest top (67), pe locul 46, cu patru poziţii mai jos faţă de 2023, se află Slovenia, de altfel cea mai performantă dintre cele patru state membre UE din Europa de Sud-Est.

Croaţia a scăzut cu un loc faţă de anul trecut, ajungând pe poziţia 51, iar România a pierdut două locuri, plasându-se pe poziţia 50. Bulgaria se situează pe locul 58, mai jos cu o pozţie faţă de anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb