EUROPARLAMENTARUL GABRIELA ZOANĂ: Declaraţia lui Iohannis, criticată de membrii PSD

Mihaela Dan
Politică / 29 aprilie 2018

Gabriela Zoană

Gabriela Zoană

CORLĂŢEAN DESPRE DECLARAŢIA LUI IOHANNIS: "Este o greşeală de începător"

Senatorul PSD Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, a criticat, la Alba Iulia, declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis prin care acesta solicită demisia premierului Viorica Dăncilă, apreciind că şeful statului a făcut "o greşeală de începător", precizând totodată că Parlamentul este cel care acordă încrederea politică Guvernului şi primului ministru.

"Domnul preşedinte, în primul rând, am văzut că retrage încrederea, sprijinul politic pe care i l-ar fi acordat doamnei prim-ministru. E o greşeală de începător, aş spune, pentru că domnul preşedinte nu are ce să retragă, pentru că nu a dat şi nu avea ce să dea. Parlamentul, potrivit Constituţiei României, este cel care acordă încrederea politică sub forma votului de învestitură atât pentru Guvern, deci, în primul rând, pentru primul ministru, cât şi pentru programul de guvernare. E un lucru elementar şi m-aş fi aşteptat ca domnul preşedinte să ştie acest lucru, altfel, de la orice om din stradă (...) până la un om politic oarecare ar fi putut cere demisia pentru varii considerente, inclusiv pentru Luna de pe cer", a spus Titus Corlăţean.

Fostul ministru de Externe l-a criticat pe Klaus Iohannis şi în ceea ce priveşte relaţia sa cu Guvernul, apreciind că şeful statului nu a avut o consultare "serioasă" cu Executivul pe tema angajamentelor europene asumate de România la reuniunile Consiliului European.

---------------

Europarlamentarul Gabriela Zoană îşi manifestă îngrijorarea faţă de declaraţiile preşedintelui României Klaus Iohannis, pe care le califică drept tentativă de destabilizare a activităţii Guvernului, conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

Europarlamentarul a declarat: "Guvernul României are încrederea Parlamentului şi a românilor. O atitudine de tipul celei manifestate de preşedintele României nu face decât să sădească neîncredere şi să manipuleze în chip grosolan". Pe lângă asta, Zoană mai punctează că: între Guvern şi Preşedintele României trebuie să existe dialog, nu alegaţii nefondate. Informaţia transmisă de cele două instituţii trebuie să se fundamenteze pe fapte reale, concrete. În ceea ce priveşte Guvernul României, faptele concrete se referă la consolidarea unor relaţii bilaterale care vor atrage investitori în România, relaţii bilaterale care sunt dezvoltate în interesul României şi al românilor. Klaus Iohannis nu demonstrează decât că a intrat în campanie electorală pentru alegerile din 2019".

Referitor la declaraţiile lui Iohannis, europarlamentarul susţine: "Discursul domnului preşedinte denotă o atitudine periculoasă care aduce deservicii românilor."

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Taci , tu ... Chiar asa ? Si zici ca esti

    europarlamentar ? Bravos ! Sa ne traiesti 

    si sa ne tot reprezinti in Parlamentul Euro-

    pean !  

    1. Doamna Zoana este GOARNA PSD-ului la Parlamentul European. 

    Sper ca Dragnea sa sfarseasca acolo unde ii este locul: in groapa de gunoi a istoriei, pentru ca generatiile viitoare sa nu -si impieteze memoria cu el!

    1. Dna Cornelia, locul lui Dragnea nu e la groapa de gunoi, ci la pușcărie; pentru cât mai mulți ani și cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru români.

    Europarlamentarul Gabriela Zoana este avocat si are experienta in a apara penalii. Vez apararea superbaronului Nicolescu, de la Arges, grav bolnav dupa condamnare.

    Venerabila Doamna Europarlamentar,

    cand asculti la stiri ca America Latina si Romania sunt de acord cu mutarea ambasadelor la Ierusalim ati avut in vedere ce? 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb