European Energy va contrui o instalaţie de producţie a e-metanolului şi a hidrogenului verde

D.R.
Companii / 31 iulie 2023

European Energy va contrui o instalaţie de producţie a e-metanolului şi a hidrogenului verde

Compania daneză European Energy va finaliza, în 2023, construcţia unei instalaţii din de producţie a e-metanolului şi a hidrogenului verde, informează un comunicat de presă al European Energy, remis astăzi redacţiei.

Ţara noastră urmăreşte să-şi intensifice eforturile în direcţia energiilor regenerabile, precum şi să stimuleze investiţiile în energie verde. Primul pas a fost făcut de către Senatul României, prin aprobarea proiectului de lege privind integrarea hidrogenului din surse regenerabile şi cu emisii reduse de carbon în sectoarele industriei şi al transporturilor, dar acesta trebuie completat cu investiţii masive în infrastructură şi crearea unor condiţii de piaţă fezabile şi durabile pentru producţia extinsă de electricitate verde, precizează sursa citată.

Ioannis Kalapodas, Head of the Bucharest Office, European Energy declară:

"Economiile naţionale trebuie să ajungă la neutralitatea climatică nu doar prin îmbunătăţirea mixului energetic, ci şi prin decarbonizarea industriei grele şi a transportului, abordând diferenţele de proces şi facilitând extinderea producţiei şi utilizării de hidrogen verde şi e-metanol. Reducerea costurilor va necesita o varietate de decizii politice, cu un climat de investiţii previzibil şi fiabil, un cadru regulator clar şi transparent, care să permită acorduri pe termen lung cu parteneri, instrumente financiare pentru partajarea riscurilor. Astfel, e-metanolul şi hidrogenul verde ar putea deveni mai competitive în ceea ce priveşte preţurile, comparativ cu cotaţiile fluctuante ale energiei fosile, accelerând tranziţia către consumul de combustibili verzi, în industria grea şi în transport, contribuind astfel la crearea unei pieţe sustenabile de hidrogen verde şi e-metanol în Romania", conform comunicatului de presă.

Până la sfârşitul lui 2023, European Energy planifică să furnizeze hidrogen verde la portul Esbjerg din Danemarca, dintr-un parc eolian cu o capacitate de 12 MW, relatează sursa citată. European Energy va finaliza şi construcţia celei mai mari instalaţii din lume de producţie a e-metanolului şi a hidrogenului verde. În acest sens compania va folosi electricitatea de la parcul solar Kassø, cu o capacitate de 300 MW. În plus, căldura în exces rezultată din producţia de hidrogen va fi folosită pentru încălzirea a peste 2.000 de gospodării din zonă, relatează comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb