Europenii aprobă utilizarea bicarbonatului de sodiu în prepararea micilor româneşti

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 11 martie 2014

Comitetul permanent pentru lanţul alimentar şi sănătatea animală (SCFCAH) a dat ieri undă verde utilizării bicarbonatului de sodiu în prepararea micilor, în urma unui vot favorabil care permite includerea aditivilor necesari pastei de mici în legislaţia actuală a UE, au declarat surse de la Bruxelles, citate de Agerpres. Conform acestora, decizia SCFCAH - comitetul permanent condus de Comisia Europeană (CE) şi în care sunt reprezentate la nivel de experţi statele membre - de autorizare a aditivilor utilizaţi la prepararea micilor a fost luată cu o majoritate calificată de 297 de voturi pentru, 48 de abţineri şi şapte împotrivă. Statele care s-au abţinut sunt Marea Britanie, Finlanda şi Belgia, în timp ce împotrivă a votat Danemarca.

Efectul principal al votului de ieri este că producătorii vor putea exporta micii, dacă în perioada următoare votului nu vor fi înaintate obiecţii. În prezent, micii pot fi produşi şi comercializaţi în România în baza unei derogări, întrucât aditivii utilizaţi la prepararea lor nu figurează în anexa II a Regulamentului 1333/2008, amendată în mai multe rânduri.

Conform Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), cele două ingrediente care aveau nevoie de autorizare pentru a fi utilizate în prepararea micilor erau bicarbonatul de sodiu (E 500) şi carminul (E 120).

La şedinţa SCFCAH din 20 februarie 2014, câteva state membre au fost nemulţumite că pe lista ce urma să fie supusă votului se aflau numai câteva produse, printre care şi micii româneşti. Pentru că nu exista o majoritate calificată, votul a fost amânat pentru luna iulie. În urma discuţiilor cu statele membre, Comisia Europeană a propus din nou acest punct pe ordinea de zi a şedinţei de luni, unde a fost adoptat cu majoritate calificată.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb