Eurostat: Ţara noastră e în topul creşterii comerţului din UE

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 6 august 2008

Eurostat: Ţara noastră e în topul creşterii comerţului din UE

Ţara noastră a avut, în luna iunie, cea mai mare creştere anuală a comerţului cu amănuntul din UE, de 23,3%, pe următoarele două poziţii fiind Slovenia, cu un avans de 5,7%, şi Polonia, cu 5,2%, potrivit datelor publicate, ieri, de biroul european de statistică.

Potrivit Eurostat, între cele 18 de ţări ale Uniunii Europene care au publicat date pentru perioada iunie 2007-iunie 2008, doar în nouă - inclusiv România - au fost înregistrate creşteri ale comerţului cu amănuntul.

În acelaşi interval, cele mai semnificative scăderi ale comerţului au avut loc în Letonia, de 8,3%, Spania, de 7,7% şi Estonia, de 7,2%.

România s-a clasat pe prima poziţie şi în ce priveşte rata lunară de creştere a volumului comerţului, cu un avans în iunie de 4,1% faţă de mai.

Creşteri faţă de luna anterioară au mai fost raportate de Suedia, de 1,7%, şi de Bulgaria, de 0,4%, în timp ce comerţul cu amănuntul a stagnat în Danemarca.

Potrivit Eurostat, comerţul cu amănuntul s-a redus în iunie în 13 state membre faţă de luna anterioară, cele mai importante scăderi fiind înregis­trate în Austria, de 4,1%, Lituania, de 2,8%, Portugalia, de 2,3%, şi Letonia, de 2,2%.

La nivelul Uniunii Europene, comerţul a scăzut în iunie cu 1,1% faţă de iunie 2007. În zona euro, scăderea vânzărilor în retail a fost mult mai mare, de 3,1%. Comparativ cu mai 2008, comerţul s-a redus cu 1% în blocul european, respectiv cu 0,6% în zona euro.

În iunie 2008, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu alimente, băuturi şi tutun s-a diminuat cu 1,1% în UE şi cu 0,4% în zona euro, în timp ce sectorul non-alimentar a scăzut cu 0,9%, respectiv 0,6%.

În mai, România înregistrase a treia creştere anuală a consumului dintre statele membre, după ce perioada februarie - aprilie 2008, fusese pe primul loc la creşterea vânzărilor din retail (implicit şi a consumului), cu un avans anual de 15%, 22,5% şi 18%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb