Eurowind Energy începe în luna iulie a acestui an construcţia parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga, programat să devină funcţional în primul trimestru al anului 2025. Acesta va avea o capacitate de aproximativ 176.000 MWh / an, putând alimenta până la 48.000 de gospodării cu energie verde.
Parcul eolian presupune o investiţie de 79 de milioane de euro.
"Parcul eolian de la Pecineaga va fi cel mai mare proiect de acest fel pentru noi din România, demonstrând angajamentul şi încrederea pe care o avem în piaţa locală. Nu este doar cel mai important proiect în construcţie pentru noi în România, ci va fi şi o premieră la nivel naţional - cele mai mari turbine eoliene vor fi instalate pentru acest proiect. Suntem încântaţi să începem oficial lucrările pentru această construcţie complexă, după ceea ce a fost aproape o stagnare în acest sector în ultimii zece ani", a declarat despre proiect Adrian Dobre, Country Manager România, Eurowind Energy.
Astfel, în luna iulie 2023, Eurowind Energy începe lucrările pentru construcţia infrastructurii şi a facilităţilor parcului eolian de la Pecineaga, cu excepţia turbinelor eoliene, ce vor fi instalate ulterior. Urmând să devină operaţional în primul trimestru al anului 2025, acesta va genera 176.000 MWh / an, având capacitatea de a alimenta până la 48.000 de gospodării anual.
Proiectul presupune o investiţie de 79 de milioane de euro din partea Eurowind Energy A/S, prin intermediul WEP Technology Investment SRL. După finalizarea construcţiei, Eurowind Energy va păstra în proprietatea sa parcul eolian.
Eurowind Energy are un pipeline de proiecte concepute pentru România de aproximativ 4GW. Parcul eolian de la Pecineaga va completa seria de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de Eurowind Energy în România, printre care se numără parcurile fotovoltaice de la Halchiu, Măgurele (amândouă construite în anul 2013) şi Pufeşti (construit în anul 2012). Totodată, compania va începe în luna octombrie a acestui an, la Teiuş, construcţia unui parc agrovoltaic dezvoltat pe un teren de 80 de hectare, ce va deveni operaţional anul viitor, în 2024.
Pentru realizarea proiectului eolian, vor fi instalate cele mai mari turbine eoliene construite până acum în România, furnizate de producătorul spaniol Siemens Gamesa Renewable Energy.