EVENIMENT Cramele "Basilescu" au renăscut

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 10 decembrie 2010

Cramele "Basilescu" au renăscut
  • document ataşat FRĂŢIA VINULUI
    apasă aici pentru a descărca.

    "Basilescu" va lansa două vinuri noi

    Crama "Basilescu" va lansa, în 2011, două vinuri noi, după cum ne-a precizat Florin Preda, director de marketing în cadrul companiei. Societatea intenţionează să producă o gamă de vinuri premium. Referitor la piaţa autohtonă de vinuri, Florin Preda ne-a specificat: "Piaţa românească are o dinamică particulară şi este departe de a fi aşezată. Din ce în ce mai mulţi producători se îndreaptă spre calitate, fiind sesizată şi o agresivitate a importurilor".

    Vinurile produse de "Basilescu" se adresează doar segmentului HoReCa şi magazinelor specializate. Compania a început vinificarea în 2008, pentru vinurile roşii 2010 fiind primul an în care se află pe piaţă, iar pentru cele albe, al doilea.

    Viile şi societatea aparţin familiei Basilescu, actuala cramă renăscând din domeniile acestei familii (Nicolae Basilescu, proprietarul viilor şi cramei, a deţinut şi fabrica de şampanie "Zarea"). În perioada în care terenurile au fost expropriate, ele au aparţinut Combinatului de Vinificaţie Urlaţi. Fiind redobândite în 1998, acestea au fost replantate în mare parte, unitatea de vinificaţie fiind absolut nouă. "Deţinem 100 de ha de vie în prezent, dintre care 60 la Urlaţi, în special pentru soiurile roşii şi 40 în Pietroasele, pentru soiurile aromate şi albe", ne-a spus domnul Preda. Viile de la Urlaţi produc "Feteas-că Neagră", "Cabernet Sauvignon", "Merlot", "Pinot Noir", "Sauvignon Blanc", iar cele de la Pietroasele - "Busuioacă de Bohotin", "Tămâioasă Româneas-că", "Fetească Albă", "Riesling Italian". Astfel, soiurile de struguri plantate de "Basilescu" sunt autohtone şi străine.

    Din 2008 - anul relansării primului vin marca "Basilescu" - investiţiile au fost axate pe producerea vinurilor de calitate. Pentru obţinerea strugurilor de înaltă calitate, în fiecare an viţa de vie este normată corespunzător şi excesul de struguri pe butuc înlăturat.

    Capacitatea de producţie a cramei ajunge la circa 300.000 de litri anual, iar la capacitatea maximă se va ajunge, probabil, în următorii 4-5 ani, întrucât multe dintre vii sunt, încă, tinere.

    Compania intenţionează să se consolideze pe piaţa locală, exporturile fiind, până acum, de oportunitate. Cifra de afaceri estimată pentru anul viitor va fi de circa 1-1,5 milioane de euro. În 2010, vânzările s-au cifrat la aproximativ 700.000-800.000 de euro.

    Investiţia totală realizată de "Basilescu" depăşeşte şase milioane de euro, din care pentru unitatea de vinificaţie au fost cheltuite circa 3 milioane de euro. Restul de bani au fost utilizaţi în replantarea viilor, în reconstrucţia conacului şi în refacerea fostei fabrici de vinificaţie pentru şampanie. O parte din finanţare a provenit din fonduri europene.

    S.E.R.V.E. a lansat un vin premium în ediţie limitată

    Banatul deţine circa 2,3% din totalul viilor noastre

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9746
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
    Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb