Eveniment organizat de Primăria Buzău, cercetat de procurori pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Ana Felea
Miscellanea / 11 iulie 2020

Eveniment organizat de Primăria Buzău, cercetat de procurori pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Un eveniment la care organizatorii invită 150 de persoane face obiectul unui dosar anchetat de procurorii buzoieni. Este vorba despre "Seri de vară la Buzău", organizat de Primăria Buzău în fiecare seară, începând cu 5 iulie şi până la finalul lunii septembrie.

Evenimentul care se desfăşoară în aer liber, în amfiteatrul din Parcul Tineretului, a făcut obiectul unei sesizări trimise de un buzoian la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cerând să fie verificate condiţiile în care este organizat.

Comunicatul emis de Parchet informează: "La data de 06.07.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect infracţiunea de "Zădărnicirea combaterii bolilor ", prev. de art. 352 alin. 1 Cod penal. S-a reţinut că, la data de 05.07.2020, o persoană fizică s-a adresat organelor de urmărire penală, sesizând faptul că, deşi în municipiul Buzău, s-a înmulţit numărul persoanelor infectate cu virusul Sars Cov 2, Primăria Buzău a organizat manifestarea culturală " Serile de vară Buzău", la care au participat un număr mare de persoane. Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău".

Direcţia de Sănătate Publică, trimisă în control

Ca urmare a sesizării primite de procurorii buzoieni inspectorii de sănătate publică au fost trimişi în control.

"Noi le-am sugerat să urmărească prevederile legale şi să fie respectate cu stricteţe. Substanţele dezinfectante erau, dar nu în cantităţi suficiente şi nu pe categorii, adică să fie asigurate atât pentru mâini cât şi pentru suprafeţe. Nu a fost vorba de încălcări majore astfel încât să fie necesară aplicarea unor sancţiuni", a explicat pentru sansanews.ro Daniela Dumitru, director economic DSP Buzău.

La finalul controlului, Direcţia de Sănătate Publică a trasat noi măsuri pe care organizatorii trebuie să le aplice imediat.

Daniel Dumitru a mai precizat: "În urma controlului efectuat s-au dispus următoarele măsuri: efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie a scaunelor şi a grupurilor sanitare după fiecare proiecţie, asigurarea grupurilor sanitare pentru copii, asigurarea substanţelor dezinfectante pentru mâini la intrare şi afişarea la loc vizibil a regulilor de distanţare fizică".

Primăria promite să respecte toate recomandările DSP

La rândul său, primarul Constantin Toma spune că vor fi respectate toate recomandările venite de la DSP astfel că spectacolele în aer liber vor continua.

Domnia sa a declarat: "Au trimis control de urgenţă. Ne-au recomandat să facem o dezinfecţie a scaunelor şi a grupurilor sanitare după fiecare spectacol şi o vom respecta. Aceste spectacole de film vor fi date în continuare deoarece se respectă toate reglementările legale. Nu putem să cântăm prohodul Buzăului şi să stăm izolaţi în case, bineînţeles respectând şi ca şi comunitate şi fiecare om în parte trebuie să aibă responsabilitatea să respecte regulile: purtarea măştii în spaţii închise, să se spele cât mai des pe mâini. De asta noi am adus lavoare mobile, dozatoare cu dezinfectanţi, am marcat locurile cu autocolant să fie păstrată distanţa fizică. Se face inclusiv scanere termo şi am adus aici asistentele de la cabinetele şcolare pentru a face acest triaj. Oamenii stau cuminţi pe băncuţe şi se uită la un film pe un ecran mare. Unde este problema? ".

Evenimentul a debutat pe 5 iulie şi va continua până pe 30 septembrie. În fiecare seara buzoienii pot viziona filme în aer liber sau participa la o serie de activităţi pentru copii, acestea din urmă sunt organizate periodic. Accesul este gratuit, dar în limita locurilor disponibile. Având în vedere normele privind distanţarea socială, organizatorii au menţionat că în zona Amfiteatrului este permis accesul la 150 de persoane. Accesul se va face în ordinea sosirii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb