Examenul de matematică de la Evaluarea Naţionala a fost cel mai uşor din ultimii 3 ani

A.D.
Miscellanea / 18 iunie 2020

Examenul de matematică de la Evaluarea Naţionala a fost cel mai uşor din ultimii 3 ani

Examenul de Matematică de la Evaluarea Naţională 2020 a avut subiectele cu cel mai mic grad de dificultate din ultimii 3 ani, potrivit analizei comparative făcută de profesorul de matematică Sorin Borodi, potrivit G4media.ro.

Pe o scală de la 1 la 10, dificultatea subiectelor la matematică din anul 2019 a obţinut nota 4,61, faţă de 5,11 anul trecut şi 5,05 în 2018.

Un grad de dificultate mai mic a fost în anul 2017. Rezultatele Evaluarea Naţională 2020 se afişează luni, pe 22 iunie, pe edu.ro şi Edupedu.ro.

Gradul de dificultate al subiectelor de la proba scrisă de Matematică de la Evaluarea Naţională 2020 a fost cotat la 4,61 puncte, din 10 posibile.

Subiectele au fost mai uşoare decât în anii 2019 şi 2018, reiese din analiza citată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dau subiectul I de doi lei,il poate rezolva si un copil de clasa a IV-a,care merge pe la scoala,,iar la subictul III profesorii se scarpina in vertex nestiind cum sa mai incurce copiii.La fel gasesti exercitii si probleme si in culegeri.De fapt este o batalie intre profesori ,care mai de care este mai destept cu aceste culegeri.Logica,sa-ti ramana in cap ceva si sa-ti fie util ceea ce inveti,nu are nicio importanta.Mai degraba s-ar stradui sa-i invete carte,acolo trebuie sa se intreaca intre ei.Am convingerea ca desi subiectul I a fost extrem de usor,sunt copii care nu au stiut sa-l faca.A cui e vina?Cum au trecut prin scoala ca rata prin apa?

    1. Ai perfectă dreptate, sunt profesor și mi-e rușine de această situație, subiectele 1 si 2 la bacalaureat sunt pentru handicapați, elevii cred că le stiu, că pot promova fără să învețe nimic. Si cu puțină atenție se poate ca total nepregatit să iei nota 6 !

      Cum mai putem sa-i motivam să învețe?? 

      Subectele 1 si 2 sunt bataie de joc prin gradul de dificultate 0 spre 1,iar subiectul 3 prin gradul de dificultate 9 spre 10.Primele doua sunt facute pentru clasele primare(ma refer la examenul de capacitate),iar subiectul 3 pentru liceu.Cand eu am dat examene exista un echilibru.Cum sa-i motivati pe copii sa invete?Nu stiu fiindca sunt medic.Ceea ce stiu este faptul ca am invatat cu placere numai la profesori care mi-au placut,care au predat bine ,astfel incat invatam lectia pe jumatate din clasa.Parerea mea este ca se cere prea mult,lucruri inutile pentru elevi iar profesorii nu au timp sa predea si sa exerseze cu elevii suficient.Si pentru a nu ne ascunde dupa degete,unii nu-si dau nici interesul,ca in toate domeniile de altfel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb