• Gehrig Schultz: "Am avut cea mai bună ofertă tehnică, dar nu şi cel mai mic preţ"
Compania "Prospecţiuni" a câştigat un contract de prospectare în Portugalia, în valoare de cinci milioane de euro, potrivit informaţiilor obţinute de ziarul BURSA. Contractul a fost semnat în cursul acestei săptămâni cu compania energetică "Porto Energy", pentru o durată de patru luni, dar cu posibilitatea prelungirii pe încă şapte luni din 2011. O echipă a "Prospecţiuni", formată din şase membri, se află deja în Portugalia, urmând să fie suplimentată săptămânile viitoa-re cu încă 24 de angajaţi.
"Am câştigat contractul în urma unei licitaţii internaţionale la care au participat şase companii, printre care şi Western Geco, divizia Schlumberger. În final, doar doi dintre participanţi au fost invitaţi la dis-cuţii directe cu clientul. Noi am câştigat având cea mai bună ofertă tehnică, deşi nu am avut şi cel mai mic preţ", a declarat, pentru ziarul BURSA, Gehrig Schultz, preşedintele-director general al societăţii.
În prezent, se fac demersuri pentru aducerea echipamentelor necesare în Portugalia. "Prospecţiuni" a cumpărat recent echipamente pentru prospectare în valoare de 4,8 milioane de dolari, potrivit şefului companiei.
Acesta consideră că intrarea pe piaţa din Portugalia are o însemnătate strategică pentru companie, dat fiind faptul că societatea ocheşte şi piaţa spaniolă.
"Ne dorim o prezenţă pe termen lung în Spania şi Portugalia", a mai spus Gehrig Schultz.
La finele lunii iulie, "Prospecţiuni" a mai anunţat că a semnat un memorandum de înţelegere cu compania "Societe des Petroles du Senegal" ("Petrosen") în vederea exploatării resurselor de petrol, gaze şi apă din statul vest-african.
"Prospecţiuni" are o capitalizare bursieră de 148,63 milioane de lei, potrivit preţului de 0,21 de lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri.
Omul de afaceri timişorean Ovidiu Tender controlează prin intermediul companiei "Tender" SA, circa 60% din acţiunile PRSN. Societatea de investiţii financiare "Muntenia" are o participaţie de 11,86% din companie, iar fondul de investiţii MEI este raportat cu o deţinere de 6,15%.
1. O noua gogorita iese din gura masonului Schultz
(mesaj trimis de Justitiaru' Gica în data de 09.10.2010, 22:16)
Gehrig Schultz, temutul mason "implantat" la conducerea S.C. Prospectiuni S.A. cu scopul de a o conduce incet dar sigur catre faliment, vine cu o noua minciuna tipica masoneriei. Ne imbrobodeste cu declaratii precum aceea ca "Prospecţiuni a cumpărat recent echipamente pentru prospectare în valoare de 4,8 milioane de dolari", dar nu precizeaza faptul ca la contractul din Portugalia echipamentul de lucru urmeaza a fi inchiriat (se pare ca pretul platit pe chirie va fi mai mare decat profitul de la acest contract!...). In plus, declaratia conform careia "o echipă a "Prospecţiuni", formată din şase membri, se află deja în Portugalia, urmând să fie suplimentată săptămânile viitoa-re cu încă 24 de angajaţi" este complet neadevarata, abia pe 8 octombrie urmand a sosi primele persoane din cadrul firmei, care sa inceapa organizarea activitatii.
S.C. Prospectiuni S.A. s-a dovedit a fi o veritabila "masina de spalat bani" de cand a fost facuta cadou lui Ovidiu Tender, membru al masoneriei din Romania, prin aceasta, printre altele, trebuind a fi "curatati" narcodolarii ofiterului olandez din cadrul NATO Willem Matser, prin prestarea unor servicii de prospectare in Columbia si alte tari din cartelul drogurilor sud-americane. Dupa izbucnirea scandalului international legat de descoperirea afacerii si arestarea lui Matser, a fost si Tender arestat o scurta perioada, dupa care, la interventia masoneriei prin membrii acesteia din Romania, intreaga implicare a sa in scandal a fost musamalizata, iar dupa aceea a aparut subit pe lista actionarilor de la Prospectiuni un fond de investitii olandez (doar o pura coincidenta cu nationalitatea lui Matser?!) si mai apoi aceasta echipa manageriala condusa de Schultz, angajata la negru, fara a respecta legislatia muncii din Romania, de care se leaga cea mai neagra perioada din istoria prospectiunilor de la noi. Cu toate acestea serviciile romane de informatii nu misca nici macar degetul cel mic, de unde putem trage concluzia ca toata afacerea este protejata de persoane sus-puse, usor santajabile si avand un cazier socio-moral foarte murdar.