EXCLUSIVITATE / DUPĂ DESCINDERILE PROCURORILOR LA 49 DE SEDII VIG a început un proces de verificare internă la Omniasig

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 mai 2014

VIG a început un proces de verificare internă la Omniasig

"Pe baza numărului de documente care au fost ridicate, nu poate fi trasă o concluzie cu privire la numărul de poliţe care sunt verificate (în jur de câteva mii)", consideră reprezentanţii VIG

Vienna Insurance Group (VIG) face propriile verificări la "Omniasig", unde au avut loc percheziţii, săptămâna trecută, mai multe persoane fiind suspectate de către procurori de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au arătat că societatea Omniasig încheia poliţe de asigurare facultativă şi le antedata, pentru a crea aparenţa că au fost semnate într-un moment în care nu exista obligativitatea încheierii asigurării obligatorii şi, respectiv, a încasării primei de asigurare PAID.

Directoratul "Omniasig" a transmis clienţilor că toate poliţele emise de companie sunt sigure şi valide şi că societatea îşi menţine angajamentul de a respecta toate obligaţiile contractuale faţă de clienţi indiferent de rezultatul investigaţiei. Un mesaj similar a venit şi din partea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, care a spus că situaţia este sub control: "Ne-am asigurat că nici unul dintre posesorii acestor poliţe nu vor avea de suferit şi nu vor fi afectaţi".

Percheziţiile la "Omniasig" au avut loc la numai o zi după ce Peter Hagen, CEO-ul VIG, a criticat PAID.

Reprezentanţii Vienna Insurance Group au avut amabilitatea să răspundă, în exclusivitate, pentru ziarul "BURSA" la câteva întrebări despre cazul "Omniasig".

Update 13:00: Mai mulţi directori de sucursală sunt audiaţi

Mai mulţi directori de sucursală ai Omniasig sunt audiaţi, după ce săptămâna trecută procurorii au efectuat în acest caz 49 de percheziţii la sediile centrale şi la sucursale ale societăţii din Bucureşti şi din toate judeţele, potrivit surselor de presă.

---

Întrebare: În condiţiile în care Omniasig este parte a grupului VIG, cum vă explicaţi că a fost posibilă falsificarea poliţelor de asigurare de locuinţe la un nivel atât de răspândit (1 milion de documente, ridicate de procurori în 49 de sedii)?

Răspuns: Investigaţia derulată de procurori a fost declanşată de suspiciuni care sunt încă în curs de verificare. Este cert însă că, pe baza numărului de documente care au fost ridicate, nu poate fi trasă o concluzie cu privire la numărul de poliţe care sunt verificate (în jur de câteva mii). Sprijinim pe deplin eforturile procurorilor şi am început în acelaşi timp şi un proces de verificare internă. Va rugăm să înţelegeţi însă că aceste investigaţii sunt încă în curs de desfăşurare.

Întrebare: Ce măsuri interne va adopta VIG, pentru ca astfel de acţiuni să nu mai aibă loc în cadrul societăţilor pe care le deţine în România?

Răspuns: Ar fi extrem de imprudent să luăm orice fel de măsuri înainte de finalizarea investigaţiilor şi de a şti exact ce s-a întâmplat. Evident, în cazul în care vor exista dovezi clare cu privire la orice fel de nereguli ale angajaţilor Omniasig, vom lua urgent măsurile care se impun.

Întrebare: Va fi schimbat Mihai Tecău de la conducerea Omniasig, în condiţiile în care chiar în această lună aţi prelungit cu patru ani mandatele membrilor directoratului? Au fost sancţionaţi/suspendaţi/concediaţi angajaţi Omniasig? Dacă da, câţi şi de pe ce poziţii?

Răspuns: Odată ce investigaţia va fi finalizată şi vom şti cu precizie ce s-a întâmplat, vom lua măsurile necesare. Până atunci, este doar o chestiune de corectitudine şi profesionalism să acordăm prezumţia de nevinovăţie şi încrederea noastră totală conducerii companiei şi angajaţilor noştri.

Întrebare: Aţi declarat că "dacă încrederea scade, atunci acest lucru afectează întreaga industrie". Cum gestionează VIG cazul "Omniasig" şi cum intenţionează să recupereze încrederea clienţilor?

Răspuns: Am informat deja opinia publică şi pe clienţii noştri că toate poliţele emise de companie sunt sigure şi valide şi Omniasig îşi menţine angajamentul de a respecta toate obligaţiile contractuale faţă de clienţi indiferent de rezultatul acestei investigaţii. Instituţiile relevante care verifică situaţia au confirmat că titularii poliţelor nu sunt afectaţi.

Întrebare: Cum vedeţi faptul că vicepreţedintele ASF pentru asigurări, Corneliu Moldoveanu este urmărit penal? Ce semnal dă această situaţie în piaţa asigurărilor?

Răspuns: Nu comentăm acţiuni ale sistemului judiciar cu privire la terţe părţi.

Întrebare: Cum comentaţi faptul că procurorii au descins la sediile "Omniasig" la numai o zi dupa ce Peter Hagen a criticat PAID?

Răspuns: Avem încredere în sistemul judiciar din România şi nu considerăm că există o legătură între investigaţia declanşată la Omniasig şi declaraţiile nostre, care reprezintă opinii valide cu privire la piaţa asigurărilor din România.

Întrebare: Consideraţi că Omniasig/VIG sunt victime ale acţiunilor altor companii de asigurări, membre PAID?

Răspuns: S-au făcut diverse speculaţii în această privinţă, dar nu comentăm pe marginea speculaţiilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb