EXCLUSIVITATE: ÎN INTERVALUL UNUI AN, Iancu Stavrositu vrea ca Sibex să revină pe profit operaţional

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 noiembrie 2012

Iancu Stavrositu vrea ca Sibex să revină pe profit operaţional

Administratorul care a primit cele mai multe voturi de la acţionari doreşte salvarea şi reformarea bursei sibiene

Revenirea Sibex la profit operaţional, în termen de un an, este ţinta personală a lui Iancu Stavrositu, căruia acţionarii bursei sibiene i-au acordat un loc în Consiliul de Administraţie, în Adunarea generală din 19 noiembrie.

Iancu Stavrositu, preşedintele SSIF Interfinbrok Corporation, a obţinut cele mai multe voturi din partea acţionarilor, 61,28% din cei prezenţi.

"Observatorii" Adunării l-au plasat pe Stavrositu în tabăra «Baloşan» (n.r. Bogdan Baloşan, acţionar care deţine 5% din Sibex), despre care s-a spus că şi-ar dori o lichidare controlată a Bursei.

Iancu Stavrositu ne-a declarat, însă, că lumea poate să vorbească orice, dar el vine cu planuri concrete de salvare şi reformare a bursei sibiene.

Domnia sa ne-a spus: "Le mulţumesc acţionarilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, având în vedere că am fost susţinut de o largă majoritate, însă este un lucru care mă şi obligă.

Apreciez atmosfera în care s-a desfăşurat AGA, deşi contextul nu este cel mai fericit (n.r. scandalul legat de fostul preşedinte Cristian Sima)".

Iancu Stavrositu este de părere că AGA din 19 noiembrie a fost o şedinţă foarte constructivă, unde acţionarii au venit cu idei şi propuneri.

Referitor la punctul cel mai important de pe ordinea de zi, alegerile, Iancu Stavrositu a remarcat faptul că acţionarii au ales un CA foarte echilibrat, care are reprezentanţi ai SIF-urilor, ai societăţilor de servicii de investiţii financiare şi ai acţionarilor persoane fizice: "Acest lucru constituie premisele pentru ca CA-ul să aibă susţinere din partea acţionarilor pentru demersurile din perioada următoare - de salvare şi reformare a Sibex".

Având în vedere că Sibex se află, momentan, într-o situaţie financiară delicată, Iancu Stavrositu consideră că noul Consiliu de Administraţie trebuie să găsească soluţiile de redresare a societăţii.

"Printre direcţiile de acţiune ale noului consiliu, cu siguranţă se va număra analizarea şi optimizarea costurilor, atât ale Sibex, cât şi ale societăţilor din grup", ne-a declarat domnia sa, adăugând: "De asemenea, se va concentra efortul pentru o bună strategie de poziţionare a companiei pe piaţă, pentru creşterea veniturilor, prin lansare de noi produse şi prin alte măsuri care trebuie corect alese.

La AGA din 10-11 decembrie va fi prezentată acţionarilor această strategie, care a fost aprobată, deja, în linii mari, la Adunarea din 19 noiembrie. Strategia va trebui să conţină elemente care să mulţumească toţi acţionarii.

Ţinta pe care mi-o propun eu, personal, este ca Sibex să obţină profit operaţional în termen de 12 luni".

Preşedintele "Interfinbrok Corporation" este de părere că Sibex este o societate care ocupă un loc bine definit în piaţa de capital din România, o companie care îşi va găsi locul şi în viitor: "Noi trebuie să ne concentrăm şi să coagulăm eforturile tuturor pentru a stabiliza şi a salva cât mai repede compania. Scopul nostru este o bună funcţionare, pentru a putea vorbi de Sibex mulţi ani de acum încolo".

Dan Simionescu, de la SIF3 Transilvania, este singurul dintre administratorii Sibex care nu a fost revocat de acţionari, în Adunarea Generală de luni. Noua conducere va avea numai patru membri noi, în urma alegerilor, respectiv Iancu Adrian Stavrositu, propus de SSIF Interfinbrok Corporation, Valentin Ionescu, de la SIF2 Moldova, Cristina Manuela Duţu, propusă de Bogdan Baloşan (care deţine 5% din Sibex) şi Daniel Grigoropol, propus de Georgeta Camelia Grecu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. sibex avea nevoie de o echipa unita care sa o salveze.vor mai arunca cu noroi cei care n.au fost alesi sau care au fost dati afara de actionari pe parcurs,dar va fi ca.ul si executivul cu cel mai greu mandat

    Totul e bine si frumos. Dl Stavrositu e OK.Dar pina acum in afara de scandalul pe care stimabila sa sotie l-a facut in organizatia PDL Constanta.... alte fapte de vitejie nu prea are...Sa vedem ce produse o sa introduca. de pui sau de porc? Are un exemplu "bun".Poate sa il ia consilier pe Dl. Ancuta...

    Poate ca Stavrositu stie cu ce se mananca bursa si poate chuar are un plan bun dar asocierea cu Balosan si mentinerea directorasului il vor compromite. Si se va ciocni si de Simionescu, poatye de opozitia SIF2...hehe, sunt multe lucruri peste vorbe!

    1. Dar nu a spus ca il mentine. Sa vedem ce va face!

    remarc titlul: Iancu Stavrositu vrea ! Si eu vreau sa fiu regina angliei, probabil cu acelasi succes.

    In acest board, ei vor ramane cu dorinta, si noi fara bani. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb