EXEC-EDU:  Companiile investesc cu până la 60% mai mult în departamentele de HR

G.D.
Companii / 9 noiembrie 2022

Companiile investesc cu până la 60% mai mult în departamentele de HR

Lipsa forţei de muncă de pe piaţa locală determină companiile să-şi întărească departamentele de HR pentru care alocă acum mai multe resurse, conform unui comunicat remis redacţiei. Potrivit datelor interne ale EXEC-EDU, în 2022 companiile şi-au majorat numărul de angajaţi din departamentele de HR cu 60%, post-pandemie.

"Foarte multe din provocările companiilor în perioada post-Covid au legătură cu resursele umane. Vorbesc zilnic cu profesioniştii din departamentele de HR, care traversează probabil, una din cele mai provocatoare perioade din carierele lor, plină de presiuni, dar şi de oportunităţi. Acum este momentul să ia frâiele, devenind buni strategi, după ce în ultimii 20 de ani, s-au zbătut să depăşească rolul de departament suport. Piaţa muncii este una foarte dificilă, fluctuaţia este foarte mare, concurenţa pentru talente acerba, de aceea este nevoie de o creştere atât cantitativă, dar şi calitativă a capabilităţilor de HR", a declarat Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Potrivit sursei citate, cele mai recente studii arată că HR-ul a urcat pe locul 2 în topul domeniilor cu cele mai multe joburi disponibile de pe locul 6, imediat după industria de IT, potrivit raportului Hipo.ro.

În plus, joburile din resurse umane se află în topul celor mai bune joburi atât la nivel global, cât şi în România.

În acelaşi timp, provocările aduse de contextul post-pandemic au dus la necesitatea formării altor tipuri de competenţe de HR. Astfel, noile roluri de resurse umane presupun formarea mentalităţi de "business partner", în care competenţele de business sunt esenţiale, la fel şi cele management de proiect, analiză de date şi abilităţi digitale. Aceste realităţi se regăsesc şi pe agendele altor departamente, unde competenţele şi rolurile s-au schimbat, astfel că angajatorii prioritizează activităţile de training pentru a creşte productivitatea. Conform cercetărilor realizate de LinkedIn Learning, 94% dintre angajaţi ar alege să rămână într-o companie pentru o perioadă mai lungă de timp dacă aceasta l-ar sprijini activ în cariera sa şi ar contribui la formarea sa.

Ca răspuns la cererea din piaţă, EXEC-EDU propune profesioniştilor de resurse umane programul Managementul resurselor umane, care are o tradiţie de 20 de ani, dar a fost aliniat 100% la noile tendinţe de pe piaţa muncii. Acesta este singurul program complex de resurse umane susţinut de practicieni, care abordează atât componenta strategică a resurselor umane, cât şi activităţile de HR şi noţiunile legate de legislaţia muncii.

"Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă companiile astăzi este identificarea şi recrutarea de angajaţi valoroşi şi menţinerea acestora în companie. Multe organizaţii resimt acut această criză a pieţei muncii şi îşi pierd oamenii performanţi, care acceptă oferte mai tentante sau, mai rău, devin demotivaţi, pe fondul foarte mediatizat al fenomenului de quiet quitting. Pentru a avea o strategie eficientă de recrutare şi retenţie este nevoie de un departament de HR robust şi foarte bine echipat. Pe măsură ce piaţa muncii se schimbă, este nevoie ca şi profesioniştii de HR să crească. Programul EXEC-EDU îi ajută să îşi dezvolte noile abilităţi, le oferă o privire de ansamblu asupra domeniului, dar şi soluţii practice cu care pot face faţă noilor provocări, extrase din experienţa experţilor noştri", mai spune Oana Scarlat.

Programul EXEC-EDU se adresează managerilor de resurse umane, care au nevoie de o abordare strategică a tuturor proceselor, persoanelor care lucrează în HR şi îşi doresc să înţeleagă toate activităţile unui departament de resurse umane, managerilor sau antreprenorilor care îşi doresc să aplice cele mai actuale tehnici de HR în companie, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb