Execuţia bugetară a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, în primele 5 luni ale anului, a fost de aproape 75%

G.D.
Miscellanea / 9 iunie 2022

Execuţia bugetară a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, în primele 5 luni ale anului, a fost de aproape 75%

Execuţia bugetară a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), în primele 5 luni, a fost de 74,75%, procent raportat la totalul creditelor bugetare acordate instituţiei pentru anul 2022, în valoare de 2.576.463.000 lei, conform unui comunicat remis redacţiei. Plăţile efectuate în această perioadă însumează 1.925.968.000 lei.

"Execuţia bugetară de 75% dovedeşte răspunsul rapid al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului pentru firmele româneşti care s-au găsit într-o situaţie dificilă, fără precedent, şi faţă de care a trebuit să ne achităm datoriile. Încă de la începutul anului, am virat toate sumele aferente măsurii HoReCa către aplicanţii eligibili şi, în continuare, suntem în proces de acordare a ultimelor granturi pentru beneficiarii celui de-al doilea apel al Măsurii 1, dar şi pentru Măsura 2", a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Potrivit sursei citate, în cursul acestui an, MAT va finanţa şi alte programe, cu scopul de a asigura dezvoltarea mediului antreprenorial românesc. Concret, vor fi lansate, gradual, cea de-a treia ediţie Start-Up Nation, programul naţional de microindustrializare, cel de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, programul multianul pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, cel pentru înfiinţarea şi dezvoltarea de incubatoare tehnologice şi de afaceri, precum şi programul pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului.

"Am încredere că execuţia bugetară bună ne va aduce la rectificarea din această vară sume importante pentru a doua parte a anului, astfel încât să puterm derula toate investiţiile pe care ni le-am propus, la nivelul excelenţei mediului de afaceri românesc", a completat Constantin-Daniel Cadariu, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb