EXIMTUR:  Vânzări de 1,5 milioane de lei prin vouchere de vacanţă

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 23 mai 2016

Vânzări de 1,5 milioane de lei prin vouchere de vacanţă

Litoralul, cea mai vândută destinaţie prin vouchere de vacanţă

Eximtur va lansa un produs propriu: city break-uri în oraşe din ţară

Din noiembrie, de la lansarea voucherelor şi până în prezent, compania Eximtur a vândut, în schimbul acestora, vacanţe de 1,5 milioane de lei, potrivit doamnei Lucia Morariu, preşedintele agenţiei de turism Eximtur.

"Din totalul vânzărilor, nu reprezintă foarte mult, pentru că vânzările pe anul acesta pe turismul intern sunt mari, ne aşteptăm la vânzări de peste 10-11 milioane de euro. Eu estimez că vom vinde contra voucherelor de vacanţă, până la sfârşitul anului, de circa 3 milioane de lei, însemnând aproximativ 500.000 de euro", afirmă Lucia Morariu.

Oficialul agenţiei a mai precizat că anul trecut, pe zona turismului intern, Eximtur a avut vânzări de 8 milioane de euro, iar creşterea pe anul acesta se datorează unui cumul de factori - existenţa problemelor pe destinaţiile externe, a voucherelor de vacanţă, dar şi a faptului că 2016 este un an electoral.

"În toţi anii electorali, în ţara noastră, românii circulă mai mult intern, decât în străinătate. Turiştii noştri potenţiali stau mai mult pe acasă, se uită la televizor, participă la campania electorală, se implică în partea politică", a menţionat doamna Morariu.

Conform datelor companiei de turism, cea mai vândută destinaţie prin voucherele de vacanţă a fost Litoralul, întrucât capacitatea de cazare de aici depăşeşte 45% din totalul capacităţii de cazare din România, iar pe locul doi s-au situat staţiunile clasice de tratament.

"Sunt mulţi cei care petrec pentru prima dată o vacanţă pentru că au primit vouchere de vacanţă de la angajatori şi aleg serviciile de tratament. Mă refer aici la Băile Felix, care este de departe cea mai căutată staţiune clasică de tratament din România şi în care, datorită investiţiilor care s-au făcut pe partea de SPA şi tratament în staţiune, creşterile de vânzări sunt exponenţiale. Apoi Băile Herculane care începe să se ridice tot datorită unor investiţii private, cu deosebire pe zona de SPA. Urmează Sovata, unde este o aventură să găseşti locuri, fiind o staţiune extraordinar de cerută atât la intern, cât şi la extern, Covasna pentru tratament specializat cardio. Creşte şi Govora - unde s-a făcut cea mai mare investiţie pe fonduri europene", mai precizează preşedintele Eximtur.

Pe locul trei, doamna Morariu nu a reuşit să identifice o destinaţie anume, spunând că sunt solicitate unităţi foarte multe şi foarte diversificate din toată ţara, dar se caută în special cele care au facilităţi SPA.

Reprezentantul companiei de turism a mai precizat că are în plan crearea de pachete la nivel de circuite, însă nu reuşeşte să găsească prestatori locali care organizează excursii cu plecări garantate.

"Am constatat că este o problemă, nu prea mai există astfel de prestatori şi va trebui să ne preocupăm să îi găsim sau să-i stimulăm pe cei care ar putea să ofere astfel de servicii în plan local. Am reuşit să găsim în Maramureş şi la Băile Herculane agenţii care fac excursii cu plecări garantate, nu am reuşit să găsim în Felix şi ne străduim să găsim una pe Litoral. Aceste excursii le adiţionăm serviciilor clasice de cazare şi masă şi începem să reconstruim pachete", a mai menţionat Lucia Morariu.

Preşedintele Eximtur vrea să revitalizeze excursiile în oraşe din ţară: "Vom lansa cât de curând un produs propriu: week-end în Bucureşti, prin care vom oferi nu numai servicii de cazare şi masă în Capitală, ci şi tur de oraş, vizită la Therme şi alte surprize şi excursii pe care ne gândim să le adiţionăm pachetelor de bază. Vom face acelaşi lucru pentru Iaşi, Timişoara, Oradea şi Sibiu, pentru că există cerere pe piaţă şi nu am avut până acum astfel de produse. Pachetele vor fi individuale, de 2-3 nopţi".

Cei mai mulţi turişti străini veniţi în ţara noastră prin intermediul Eximtur sunt din Germania, Austria, Slovenia, dar şi din SUA şi Marea Britanie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb