Exploatările miniere Alunu şi Berbeşti, transferate oficial de la CE Oltenia la CET Govora

Elena Deacu
Companii #Energie / 26 februarie 2015

Datoriile istorice dintre cele două societăţi au fost şterse

Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri a aprobat astăzi în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Societăţii Complexul Energetic Oltenia transferul minelor Alunu şi Berbeşti de la CE Oltenia, la CET Govora.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, transferul celor două exploatări miniere reprezintă un prim pas dintr-un amplu proces de restructurare care priveşte eficientizarea CE Oltenia.

Ministerul reaminteşte că acţiunea vine ca urmare a acceptării de către cele două părţi implicate - în data de 9 ianuarie 2015, a soluţiei avansate de reprezentanţii Ministerului Energiei, punându-se astfel capăt unor discuţii şi negocieri între CE Oltenia şi CET Govora ce trenau de aproximativ un an şi jumătate. Cu prilejul vânzării se sting şi datoriile istorice dintre cele două societăţi.

"Transferul exploatărilor miniere rezolvă o bună parte din problema de personal pe care o are Complexul Energetic Oltenia şi se înscrie în seria de măsuri care vizează eficientizarea acestei unităţi economice. Dacă în proprietatea CE Oltenia minele Alunu şi Berbeşti nu sunt rentabile pentru activitatea de ansamblu a societăţii, mutate la CET Govora, acestea pot aduce un aport semnificativ pentru zona Râmnicu Vâlcea asigurând căldură şi apă caldă pentru municipiu, dar şi aburul tehnologic pentru Oltchim şi operatorii economici de pe platforma industrială (USG)", a reiterat Andrei Gerea, ministrului energiei, IMM şi mediului de afaceri.

Exploatările miniere Alunu şi Berbeşti au 1097 de angajaţi şi au exploatat, în anul 2014, 1.410 mii tone de cărbune energetic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce succes in industria destramata ca ata din pulover! D-l Gerea este o "somitate" atat la Energie cat si la Economie. Sa ne traiasca!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb