Exploataţiile miniere de suprafaţă ar putea deveni rentabile

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 11 iulie 2005

Minele aflate în subordinea Companiei Naţionale Miniere Remin Baia Mare ar putea deveni profitabile în cazul care terenul ar putea permite extragerea minereurilor de la suprafaţa solului, informează Rompres.

Specialiştii în industria minieră a metalelor neferoase din judeţul Maramureş apreciază că singura modalitate de rentabilizare a acestui sector economic ar consta în exploatarea minereurilor direct de la suprafaţă, renunţîndu-se la exploataţiile subterane.

Compania Naţională Minieră Remin Baia Mare deţine în portofoliu 45 de mine care livrează lunar peste 4.000 de tone de minereu cu conţinut de aur, argint, zinc, plumb, wolfram şi alte metale grele. Trecerea pe extragerea minereurilor de la suprafaţă ar fi destul de complicată datorită geografiei locului.

"Exploatarea minereurilor de la suprafaţa solului utilizînd tehnologii moderne ar putea aduce un profit minim Reminului. Singura problemă este că aceste tehnologii sunt costisitoare, iar în actuala etapă de restructurarea a companiei nici nu se pune problema unor asemenea investiţii. Probabil abia după anul 2007, o dată cu finalizarea programului de restrîngere a activităţilor din minerit să intre-n discuţie extragerea minereurilor de suprafaţă", a declarat, la sfîrşitul săptămînii trecute, directorul tehnic al Companiei Remin, ing. Eugen Olea, citat de Rompres.

Administratorii Reminului sunt optimişti în privinţa continuării activităţilor industriale şi comerciale şi după suspendarea subvenţiei de stat, prevăzută să intre în vigoare la începutul anului 2007.

"Mizăm pe bunele relaţii comerciale cu actualul nostru partener comercial, compania romîno-olandeză Trafigura. Partenerii noştri şi-au exprimat intenţia printr-o scrisoare de a continua să lucreze cu Remin şi după suspendarea subvenţiei de stat. Trafigura achiziţionează lunar peste 4.000 de tone de minereuri concentrate de la Remin pentru a le comercializa pe piaţa internă şi internaţională. Cred că sunt parteneri de cuvînt şi vom putea lucra în condiţii optime şi în viitor", a precizat directorul general al Companiei Naţionale Miniere Remin Baia Mare, ing. Vasile Pintea.

Remin estimează că în anul 2007 vor mai extrage minereuri neferoase minele Baia Sprie, Aurum, Şuior şi Cavnic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb