Explozie la metroul din Sankt Petersburg, soldată cu cel puţin zece morţi şi 37 de răniţi

S.A.
Internaţional / 3 aprilie 2017



Explozia de la metroul din Sankt Petersburg (Sursa foto: captură Twitter)

Explozia de la metroul din Sankt Petersburg (Sursa foto: captură Twitter)



Un dispozitiv explozibil nedetonat a fost găsit într-o altă staţie de metrou

Putin: "Autorităţile iau în calcul toate pistele, inclusiv terorismul"

-----------

ACTUALIZE 21:40 Un senator rus susţine că măsurile antiteroriste au eşuat la Sankt Petesburg

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Viktor Ozerov, a declarat luni seară că măsurile antiteroriste par că au eşuat în urma exploziei care a zguduit o garnitură de metrou din Sankt Petesburg, transmite BBC News.

"Tragedia din Sankt Petesburg ne spune că... undeva, măsurile antiteroriste luate nu au funcţionat", a precizat senatorul Ozerov, conform News.ro.

De asemenea, acesta a cerut lansarea unei investigaţii a măsurilor de securitate implementate în sistemul de metrou din metropola Sankt Petesburg.

"Acum trebuie să descoperim motivele pentru care a eşuat acest sistem şi să punem la cale o serie de măsuri care nu vor permite repetarea unor asemenea erori", a completat Ozerov.

(M.I.)

---------

Actualizare 20:10 Autorităţile ruse anunţă că nu există niciun pericol în urma unei alerte de securitate pe aeroportul Pulkovo

Autorităţile ruse au anunţat că nu există niciun pericol şi au ridicat cordonul de securitate pe aeroportul Pulkovo, după ce au verificat un pachet suspect abandonat într-un restaurant McDonald's, transmite Interfax.

De asemenea, toţi pasagerii evacuaţi s-au întors în terminalul aeroportului care deserveşte Sankt Petesburg, potrivit News.ro.

(M.I.)

--------

Actualizare 19:41 Autorităţile ruse au intervenit după descoperirea unui pachet suspect într-un restaurant de pe aeroportul Pulkovo

Autorităţile ruse au intervenit în această seară pentru a evacua câteva sute de persoane după descoperirea unui pachet suspect într-un restaurant fast-food de pe aeroportul Pulkovo, situat în apropiere de metropola Sankt Petesburg, transmite Interfax.

Nu se cunosc mai multe detalii despre operaţiunie, dar reprezentanţii aeroportului au dezminţit suspendarea zborurilor în urma atentatului din Sankt Petesburg, transmite News.ro.

Respectivul pachet suspect a fost descoperit într-un restaurant McDonald's.

(M.I.)

-------

Actualizare 19:33 Bomba dezamorsată în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia ar fi conţinut un kilogram de explozibili şi şrapnel

Bomba dezamorsată în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia ar fi conţinut un kilogram de explozibili şi şrapnel, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Russia Today.

Bomba se afla într-o geantă neagră lăsată pe peron, potrivit News.ro.

"Dispozitivul a fost dezamorsat de specialişti la timp, nu sunt victime", se arată într-un comunicat al Directoratului Serviciului Federal de Securitate din Sankt Petersburg.

(M.I.)

-------

Actualizare 19:19 Autorităţile din Sankt Petersburg au declarat trei zile de doliu după explozia de la metrou

Autorităţile din Sankt Petersburg au declarat trei zile de doliu, începând de mâine, după explozia de la metrou, relatează Sputnik News.

Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul, potrivit News.ro.

(M.I.)

-------

Actualizare 18:51 Presa rusă revine asupra declaraţiei ministrului Sănătăţii: 10 persoane au murit, 37 au fost rănite la Sankt Petersburg

Presa rusă a revenit asupra declaraţiei ministrului Sănătăţii, Veronika Skvorţova, afirmând că numărul total al victimelor este de 47: zece morţi şi 37 de răniţi.

Şapte persoane au murit pe loc, a anunţat ministrul rus al Sănătăţii, citat de Russia Today (RT).

Două dintre victime au murit la spital, în urma arsurilor grave şi rănilor similare celor provocate de explozia unei mine, iar o a treia a decedat în drum spre spital, potrivit TASS.

Şase dintre răniţi sunt în stare gravă, a precizat ministrul, scrie News.ro.

Iniţial, RT, TASS şi Interfax au relatat că Skvorţova a declarat că 10 oameni au murit şi 47 au fost răniţi.

(M.I.)

--------

Actualizare 18:13 Presa rusă a publicat o primă imagine cu presupusul autor al atacului

Presa rusă a publicat prima imagine cu presupusul atacator de la metrou, potrivit The Telegraph.

(M.I.)

--------

Actualizare 18:09 Bilanţul atacului de la metroul din Sankt Petersburg, revizuit la zece morţi

Ministrul rus al Sănătăţii a revizuit bilanţul atacului produs la metroul de la Sankt Petersburg la zece morţi, potrivit agenţiei Interfax.

Ministrul Veronika Skvorţova a mai anunţat şi că 47 de persoane au fost rănite în explozie, dintre care şase sunt în stare gravă, scrie Reuters.

(S.A.)

------------

Actualizare 18:03 Dispozitivul explozibil descoperit în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia a fost dezamorsat, anunţă autorităţile

Comitetul Naţional Antiterorism a anunţat că dispozitivul explozibil improvizat descoperit în staţia de metrou Ploşcead Vosstania a fost dezamorsat, relatează Russia Today.

Autorităţile au descoperit bomba la scurt timp după ce o explozie produsă într-o garnitură de metrou care circula între staţiile Piaţa Senaia la Tehnologiceski Institut a provocat moartea a nouă persoane şi rănirea altor 20, potrivit News.ro.

(S.A.)

-----------

Actualizare 18:00 Camerele de supraveghere din metrou l-au surprins pe bărbatul care ar fi ascuns un dispozitiv explozibil într-o servietă

O sursă a declarat că mai multe camere de supraveghere de la metrou l-au surprins pe organizatorul exploziei din Sankt Petesburg, care ar fi ascuns un dispozitiv explozibil improvizat într-o servietă dintr-un tren care staţiona la Piaţa Sennai, transmite Interfax.

Anterior, un martor a declarat, potrivit News.ro, că un brăbat ar fi abandonat o servietă în vagonul de metrou zguduit de puternica explozie din Sankt Petesburg.

Într-un SMS, martorul i-ar fi scris unui prieten: "A fost o explozie pe şine, un bărbat a lăsat o servietă în vagon, a coborât din vagon şi s-a mutat în alt vagon".

(M.I.)

---------

Actualizare 17:38 Procuratura Generală din Rusia susţine că este prea devreme pentru a se pronunţa cu privire la explozia din Sankt Petesburg

Un purtător de cuvânt al Procuraturii Generale din Rusia a declarat în această după-amiază că este prea devreme pentru a se pronunţa cu privire la explozia de la metrou, după ce în urmă cu o oră a susţinut că este vorba de un incident terorist în Sankt Petesburg, transmite BBC.

Alexander Kurennoi a explicat că mai mulţi reprezentanţi ai instituţiei efectuează cercetări în garnitura de metrou distrusă de explozie, dar nu se poate oferi în acest moment o concluzie, potrivit News.ro. Anterior, Procurorul General a susţinut că este vorba de un incident terorist în Sankt Petesburg.

-----------

Actualizare 17:33 Bilanţul oficial arată că nouă persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în atentatul de la Sankt Petersburg

Nouă persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în atentatul de astăzi de la metroul din Sankt Petersburg, a anunţat Comitetul Naţional Antiterorism.

Acesta este considerat bilanţul oficial al atacului, relatează Russia Today.

Anterior, guvernatorul Sankt Petersburgului a vorbit de zece morţi şi aproximativ 20 de răniţi, potrivit News.ro.

-----------

Actualizare 16:58 Explozia de la Sankt Petersburg a fost un atac terorist, confirmă Procurorul General al Rusiei

Explozia de la metroul din Sankt Petersburg a fost un atac terorist, a confirmat Procurorul General al Rusiei, potrivit Daily Telegraph.

Nimeni nu a revendicat atacul până la acest moment.

-----------

Actualizare 16:48 Autorităţile din Sankt Peterbsurg au anunţat că 25 de persoane, inclusiv un copil, au fost rănite

Autorităţile locale din Sankt Peterbsurg au anunţat că 25 de persoane, inclusiv un copil, au fost rănite în explozie, dar nu au precizat numărul morţilor, relatează Interfax.

Toţi cei răniţi au fost duşi la spitalele din oraş, a declarat purtătoarea de cuvânt a viceguvernatorului de Sankt Petersburg, Elena Mihina, potrivit News.ro.

Între timp, martori au declarat pentru BBC News că cel puţin un elicopter a aterizat în apropiere de staţia de metrou Tehnologiceski Institut pentru a prelua persoanele decedate.

-----------

Actualizare 16:29 Surse: Explozia produsă la Sankt Petersburg a avut loc în al treilea vagon al garniturii de metrou vizate

Explozia produsă astăzi la Sankt Petersburg a avut loc în al treilea vagon al unei garnituri care circula de la Piaţa Senaia la Tehnologiceski Institut, a declarat o sursă apropiată anchetei pentru Interfax.

Toţi morţii ar fi fost în acest vagon, a adăugat sursa, potrivit News.ro.

-----------

Actualizare 16:26 Putin: "Autorităţile ruse vor lua toate măsurile necesare pentru a le oferi asistenţă celor răniţi în explozie"

Autorităţile ruse vor lua toate măsurile necesare pentru a le oferi asistenţă celor răniţi în explozia de la metroul din Sankt Petersburg, a declarat preşedintele Vladimir Putin, citat de Sputnik News.

"Autorităţile locale şi, dacă va fi nevoie, autorităţile federale vor lua toate măsurile necesare pentru a susţine familiile celor ucişi şi celor răniţi", a spus Putin, potrivit News.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin urma să se afle astăzi la Sankt Petersburg, pentru o întâlnire cu omologul său Belarus Aleksandr Lukaşenko, relatează RIA Novosti, care precizează că nu este clar dacă liderul de la Kremlin a mai ajuns sau nu în metropola rusă.

------------

Actualizare 16:24 Autorităţile ruse au descoperit un alt dispozitiv explozibil nedetonat în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia din Sankt Petesburg

Autorităţile ruse au descoperit în această după-amiază un alt dispozitiv explozibil nedetonat în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia din Sankt Petesburg.

Descoperirea are loc după ce zece persoane şi-au pierdut viaţa într-o explozie puternică, care s-a produs într-un metrou ce călătorea între două staţii, transmite agenţia Interfax, citată de News.ro.

-----------

Actualizare 16:22 Dispozitivul care a provocat explozia conţinea echivalentul a până la 300 de grame de TNT

Dispozitivul care a provocat explozia de la metroul din Sankt Petersburg conţinea echivalentul a până la 300 de grame de TNT, a declarat o sursă din forţele de ordine pentru Interfax.

Între timp, guvernatorul local a anunţat că în explozie au fost rănite 50 de persoane, scrie News.ro.

-----------

Actualizare 16:20 Interfax: Explozia a fost provocată fie de un kamikaze, fie de un pachet-capcană lăsată în tren în Piaţa Sennaia

Surse apropiate anchetei au declarat pentru agenţia Interfax că explozia de la metroul din Sankt Petersburg a fost provocată fie de un atacator sinucigaş, fie de un pachet-capcană care a fost lăsat când trenul staţiona la Piaţa Sennaia.

Peste 80 de angajaţi ai serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă intervin la locul exploziei de la metroul din Sankt Petersburg, a declarat o sursă din centrul regional al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, pentru agenţia TASS.

"Peste 80 de persoane, precum şi 16 echipamente sunt implicate în operaţiune", a spus sursa, precizând că numărul agenţilor de intervenţie ar putea ajunge la 120, potrivit News.ro.

Pe de altă parte, Interfax anunţă că 17 ambulanţe se află la faţa locului pentru a prelua răniţii.

Autorităţile au închis toate staţiile de metrou din Sankt Petersburg în urma incidentului.

Presa locală vorbeşte de 50 de răniţi, inclusiv copii, în timp ce Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a furnizat un bilanţ de cel puţin 20 de răniţi.

Rusia a fost ţinta unor atacuri lansate de militanţi ceceni în trecut. Lideri rebeli ceceni au ameninţat frecvent cu noi atacuri.

Cel puţin 38 de persoane au fost ucise în 2010, când două femei kamikaze au detonat bombe în garnituri de metrou pline, la Moscova.

-----------

Actualizare 16:12 Cel puţin zece morţi şi 50 de răniţi în urma exploziei

Agenţia RIA Novosti informează că sunt cel puţin zece morţi şi 50 de răniţi în urma exploziei de la metrou.

Printre victime se află inclusiv copii.

Zece staţii de metrou au fost închise la Sankt-Petersburg.

La locul exploziilor, au fost trimise cel puţin 80 de persoane din echipele de urgenţă, iar elicoptere survolează zona, potrivit Digi24.

La Moscova au fost luate, de asemenea, măsuri suplimentare de securitate la metrou.

-----------

Actualizare 15:50 Măsuri suplimentare de securitate la metroul din Moscova, după explozia de la Sankt Petersburg

Autorităţile au luat măsuri suplimentare de securitate la metroul din Moscova, după explozia de la Sankt Petersburg, a anunţat un oficial citat de Interfax.

Cel puţin 10 oameni au murit şi alte câteva zeci de persoane au fost rănite în urma uneia sau a două explozii produse la metroul din Sankt Petersburg.

Presa locală vorbeşte de 50 de răniţi, inclusiv copii, în timp ce Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a furnizat un bilanţ de cel puţin 20 de răniţi, potrivit News.ro.

-----------

Actualizare 15:46 Putin: "Autorităţile iau în calcul toate pistele privind explozia la metroul din Sankt Petersburg, inclusiv terorismul"

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că autorităţile iau în calcul toate pistele privind explozia de la metroul din Sankt Petersburg, inclusiv pe cea teroristă, relatează Russia Today, potrivit News.ro.

-----------

Actualizare 15:44 La Sankt Petersburg a fost declarată stare de urgenţă

Preşedintele Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în apropiere de Sankt Petersburg cu preşedintele Belarusului, a transmis condoleanţe şi a declarat că nu se cunosc deocamdată cauzele exploziilor, transmite Digi24.

-----------

Actualizare 15:31 Cel puţin 10 morţi şi mai mulţi răniţi în exploziile de la metroul din Sankt Petersburg

Cel puţin 10 persoane au murit şi mai multe au fost rănite în una sau mai multe explozii produse luni la cel puţin două staţii de metrou din Sankt Petersburg, relatează agenţia TASS citată de Reuters.

Potrivit Interfax, numărul răniţilor este de 20, iar dispozitivul sau dispozitivele care au explodat erau pline cu şrapnel.

Russia Today anunţă că ar fi fost vorba de o singură explozie, produsă într-un vagon al unei garnituri de metrou.

Alte şapte staţii de metrou din oraş au fost închise, iar preşedintele Vladimir Putin este ţinut la curent cu situaţia, scrie News.ro.

-----------

Actualizare 15:25

Explozia a produs cel puţin zece morţi, anunţă agenţia oficială Tass.

Preşedintele Vladimir Putin participă astăzi la un forum în Sankt Petesburg.

------------

Presa rusă relatează că mai multe persoane au fost rănite într-o explozie puternică produsă astăzi, la o staţie de metrou din Sankt Petesburg, transmite Reuters.

De asemenea, imagini cu vagoanele distruse de explozie au apărut pe reţelele sociale.

Alte surse susţin că este vorba de cel puţin două explozii în două staţii diferite, dar autorităţile ruse nu au confirmat nimic până în acest moment, potrivit News.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce razi, arestari o sa faca Putin dupa asta?

    Soldate cu justitie dupa Drepturile Omului ca Ceasca? 

    1. Ce razii au facut americanii dupa bomba de la maraton. Ce razii au facut belgienii si francezii. Ce razii au facut germanii. S-au dus dracului drepturile musulmanilor in Europa. Vorbesti prostii. Mai uita-te si in ograda ta.

      Iti dau dreptate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb