Explozie la o mină de cărbune aparţinînd "Mittal Steel"

Ziarul BURSA #Materii Prime / 7 decembrie 2004

O explozie de proporţii s-a produs, duminică, la o mină de cărbune din Kazahstan, aparţinînd producătorului de oţel, "Mittal Steel", incident în urma căruia au decedat 23 de persoane şi trei au fost rănite. Drept urmare, producţia aces-tei mine a fost oprită. Două din cele trei persoane rănite sînt încă spitalizate.

"Mittal Steel" este controlată de miliardarul britanic de origine indiană, Lakshmi Mittal. Explozia de la mina Şahtinskaia, deţinută de "JSC Ispat Karmet" - divizie "Mittal Steel", s-a produs în jurul orei 3:08 (ora locală), după cum a anunţat, printr-un comunicat de presă, "Mittal Steel". Explozia de gaz metan a avut loc într-un tunel, la 50 de metri sub pămînt. La momentul exploziei, în mină au fost 87 de lucrători, potrivit spuselor reprezentanţilor administraţiei locale, care încercau să depisteze cauza incidentului.

"Nivelul gazului metan a fost monitorizat în mină", au afirmat cei de la "Mittal Steel", adăugînd că operaţiunile vor fi reluate doar în momentul în care condiţiile de lucru vor fi sigure.

"Ispat Karmet" controlează mine de fier şi cărbune, dar şi o unitate de producere a energiei electrice, care alimentează topitoriile companiei. "Ispat Karmet" face parte din diviziile pe care "Mittal Steel" le deţine în 14 ţări şi care numără 150.000 de salariaţi. "Mittal Steel" a fost creat de "Ispat International" Olanda, prin achiziţia recentă a "LNM Holdings" Olanda. Tranzacţia urmează să fie finalizată pînă la sfîrşitul anului în curs. Aceste două entităţi vor da naştere, în primul trimestru al anului viitor, celui mai mare producător de oţel din lume, "International Steel Group".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb