Fabryo Corporation şi Atlas Corporation au fuzionat

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 5 martie 2013

Fabryo Corporation şi Atlas Paints - producătorul de materiale şi finisaje pentru construcţii desprins din compania Atlas Corporation - au finalizat fuziunea anunţată la finalul anului trecut, după ce au primit şi avizul din partea Consiliului Concurenţei.

În urma tranzacţiei, grupul de companii Fabryo Corporation-Atlas Paints, care activează pe segmentul de lacuri şi vopsele decorative din România, se află în plin proces de implementare a planului de integrare. În 2013, grupul va continua să activeze în piaţă prin cele două entităţi legale.

Atlas Corporation a trecut la finalul anului trecut printr-un proces de divizare a operaţiunilor, în urma căruia divizia de materiale de construcţii s-a constituit într-o companie separată, denumită Atlas Paints.

Urmare a finalizării tranzacţiei, Fabryo Corporation şi Atlas Paints au devenit parte a aceluiaşi grup, ai cărui acţionari principali sunt compania de investiţii suedeză Oresa Ventures şi Chroma Holdings, societate deţinută de către omul de afaceri grec John Sitinas.

Dragoş Militaru, Director General Executiv Grup Fabryo Corporation-Atlas Paints, a spus: "În 2012, cifra de afaceri consolidată a grupului de companii Fabryo Corporation-Atlas Paints a crescut pe segmentul de acoperiri decorative (lacuri, vopsele, tencuieli) faţă de anul precedent".

Cifra de afaceri a grupului de companii Fabryo Corporation-Atlas Paints a fost în 2012 de peste 39 milioane de euro. "Pentru 2013, ne propunem să creştem cifra de afa­ceri a noului grup cu peste 10%, într-o piaţă încă precară", a adăugat Dragoş Militaru.

Domnia sa a preluat poziţia de Director General Executiv Fabryo Corporation la 1 august 2012, după ce a fost, timp de un an, Chief Marketing Officer al companiei. În urma fuziunii cu Atlas Paints, el a fost numit la conducerea grupului, coordonând procesul de integrare a business-urilor.

Fabryo Corporation este unul dintre producătorii importanţi de vopsele şi tencuieli decorative din România. Portofoliul companiei include produse comercializate sub mărcile savana, INNENWEISS şi ROST. Compania deţine o platformă de producţie de vopsele în Popeşti-Leordeni, Judeţul Ilfov, şi are aproximativ 270 de angajaţi.

Atlas Paints - divizia de materiale şi finisaje de construcţii desprinsă la finalul anului 2012 din Atlas Corporation - activează pe patru segmente ale pieţei materialelor de construcţii: vopsele şi tencuieli decorative, adezivi şi mortare pentru construcţii, produse de termoizolare şi produse de hidroizolare. Produsele companiei sunt reunite sub brandul umbrela Apla, cu sub-branduri de produs precum AplaLux, AplaFill, AplaTencoplast sau AplaXfoam. Atlas Paints operează pe platforma de producţie din Tunari, Judeţul Ilfov, şi are aproximativ 170 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb