Facebook a afirmat că o investigaţie a autorităţilor de reglementare îi pune în pericol operaţiunile din UE

J.P.
Internaţional / 21 septembrie 2020

Facebook a afirmat că o investigaţie a autorităţilor de reglementare îi pune în pericol operaţiunile din UE

Facebook a afirmat în faţa Înaltei Curţi din Irlanda că nu vede cum vor funcţiona serviciile sale din Uniunea Europeană dacă autoritatea de reglementare îi blochează mecanismul de transfer al datelor, potrivit documentelor din instanţă citată de publicaţia Sunday Business Post, transmite Reuters, conform news.ro.

Gigantul de media socială a anunţat săptămâna trecută că Comisia pentru Protecţia Datelor din Irlanda, principala autoritate de rreglementare a companiei din UE, a luat decizia preliminară că mecanismul pe care îl foloseşte pentru transferul datelor din UE în Statele Unite "nu poate fi folosit în practică".

Facebook a solicitat şi a obţinut blocarea temporară a ordinului şi o evaluare a acestuia la Înalta Curte, care va analiza problema în noiembrie.

Într-un document anexat cererii de blocare a ordinului, directorul pentru protecţia datelor şi jurist general asociat al Facebook Ireland, Yvonne Cunnane, a afirmat că nu este clar cum poate continua compania să îşi ofere serviciile în UE dacă ordinul irlndez va fi pus în aplicare.

"Nu este clar cum va putea Facebook, în aceste condiţii, să continue să ofere serviciile Facebook şi Instagram în UE", potrivit documentului citat de publicaţie.

Documentul nu a fost făcut public, a declarat un purtător de cuvânt a Înaltei Curţi, iar un purtător de cuvânt al Facebook nu a răspuns imediat unei solicitări pentru comentarii trimisă pe email.

Facebook a afirmat pe 9 septembrie, într-o postare pe blog care a confirmat investigaţia autorităţii de reglementare irlandeze, că s-a bazat pe clauzele contractuale standard (SCC) pentru a transfera date în ţări din afara UE şi că interdicţia ar avea "consecinţe mult mai largi asupra afacerilor care se bazează pe SCC".

Investigaţia irlandeză se bazează pe o decizie din luna iulie a Curţii Europene de Justiţie referitoare la situaţiile în care pot fi folosite SCC în mod legal.

Decizia Curţii Europene de Justiţie a venit în urma îngrijorărilor exprimare de UE că regimul de supraveghere din SUA ar putea să nu respecte drepturile la confidenţialitate ale cetăţenilor UE, atunci când datele lor personale sunt trimise în SUA pentru uz comercial.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Facebook trebuie desființată pentru că nu are un rol social pozitiv și nu contribuie la o educație corectă a tinerei generații, promovând elitismul, sclavia și tot felul de progresisme și neo-marxise care afectează gândirea și morala tineretului studios.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb