Facebook are 6 luni să decidă dacă contul lui Trump va fi restaurat

A.P.
Internaţional / 6 mai 2021

Facebook are 6 luni să decidă dacă contul lui Trump va fi restaurat

Comitetul de supraveghere al Facebook Inc (FB.O) a declarat că compania a greşit să-i suspende contul lui Trump pentru o perioadă nedeterminată şi i-a acordat acesteia şase luni pentru a stabili un "răspuns proporţional", scrie Reuters.

Trump a numit decizia şi interzicerea sa pe platformele tehnologice "o ruşine totală" şi a declarat că companiile vor "plăti un preţ politic".

Consiliul, creat de Facebook pentru a se pronunţa asupra unei mici părţi din deciziile sale de conţinut, a declarat că Facebook a avut dreptate să-l interzică pe Trump după asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului de către susţinătorii săi.

Facebook a blocat pe termen nelimitat accesul lui Trump la conturile sale de Facebook şi Instagram din cauza preocupărilor legate de violenţe ulterioare datei de 6 ianuarie. A adoptat suspendarea după eliminarea a două postări ale lui Trump în timpul revoltei de la Capitol, inclusiv un videoclip în care spunea că susţinătorii ar trebui să plece acasă, dar în care şi-a reiterat opinia de fraudă electorală pe scară largă, spunând "Îţi cunosc durerea. Ştiu că eşti rănit. Am avut alegeri care ne-au fost furate".

Consiliul a declarat că Facebook nu ar fi trebuit să impună o suspendare nedeterminată fără standarde clare şi a declarat că compania ar trebui să stabilească un răspuns conform cu regulile aplicate altor utilizatori. Potrivit acestuia, Facebook ar putea face contul lui Trump să fie restaurat, suspendat temporar sau interzis definitiv.

Într-un interviu acordat Reuters, co-preşedintele consiliului de administraţie şi fostul prim-ministru danez Helle Thorning-Schmidt a declarat că personalităţilor publice nu ar trebui să li se permită să incite la violenţă sau să creeze daune.

Consiliul a declarat că politicile existente ale Facebook, cum ar fi să decidă când materialul trebuie şters, trebuie comunicate mai clar utilizatorilor. De asemenea, a solicitat Facebook să dezvolte o politică care reglementează modul în care gestionează situaţii noi în care regulile sale existente ar fi insuficiente pentru a preveni vătămarea iminentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb