FACIAS susţine că implementarea PNRR poate acoperi deficitul bugetar al României

D.T.
Miscellanea / 19 aprilie 2023

FACIAS susţine că implementarea PNRR poate acoperi deficitul bugetar al României

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), a remis astăzi un comunicat, prin care susţine că deficitul bugetar al României poate vedea o imbunătăţire, datorită PNRR. Comunicatul menţionează că:

"Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în contextul discuţiilor recente privind deficitul bugetar al României, atrage atenţia că energia autorităţilor ar putea fi canalizată nu către discuţii sterile, ci către o soluţie cât se poate de simplă care ar aduce miliarde în ţară: eficientizarea implementării PNRR. În aceste condiţii, FACIAS trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care statul român gestionează Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în condiţiile în care niciuna dintre obligaţiile asumate cu termen de finalizare 31 martie 2023 nu au fost îndeplinite, iar de aceste obligaţii depind finanţări de miliarde de euro.

FACIAS a solicitat informaţii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene privind stadiul îndeplinirii obligaţiilor asumate de statul român prin PNRR, dar răspunsul primit este îngrijorător. Astfel, ministerul a transmis FACIAS că zeci de jaloane (obligaţii asumate) nu au fost îndeplinite, iar de acest lucru depinde deblocarea unor sume uriaşe. Discutăm despre cererea 3 de plată în valoare de 3,1 miliarde de euro care nu poate fi avizată favorabil de Comisia Europeană din două motive: primul ar fi acela că 24 de jaloane care condiţionau plata nu au fost îndeplinite, iar al doilea se referă la faptul că această cerere depinde de aprobarea cererii de plată numărul 2, care nu a fost încă aprobată de Comisia Europeană.

FACIAS trage un semnal de alarmă cu privire la începutul dezastrului în cazul acestui mult lăudat şi promovat program şi consideră că autorităţile au obligaţia de a veni urgent cu un plan de soluţii, dar şi să se mobilizeze urgent pentru a salva măcar o parte din banii alocaţi prin PNRR, cele 30 de miliarde de euro trâmbiţate la momentul semnării PNRR."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. deficitul ciclic este pe traiectorie anticipata - coboara.

    sa vezi explozia deficitului real dupa 2025-2027! 

    S c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb