Familia Ridzi, acuzată de un tun de 500.000 de euro în Petroşani

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 25 iunie 2009

Cosmin Nicula

Cosmin Nicula

Senatorul PSD, Cosmin Nicula, susţine că în spatele construcţiei unei telegondole în Masivul Parâng, se ascunde "cel mai mare jaf din istoria modernă a României după dispariţia flotei"".

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a negat, ieri, acuzele aduse de senatorul Cosmin Nicula (PSD) în ceea ce priveşte proiectul de construcţie a unei telegondole în Masivul Parâng, afirmând că Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) nu poate participa la licitaţia de execuţie a acestui obiectiv de investiţii şi că MTS nu a depus o garanţie de 500.000 de euro, în acest scop.

Potrivit Agerpres, Tiberiu Iacob-Ridzi, a declarat: "Acuzele domnului senator Nicula reprezintă o mare minciună, în stilul caracteris­tic al acestuia. Ministerul Tineretului şi Sportului nu participă la licitaţia pentru construcţia telegondolei. Garanţia de participare la licitaţie se plăteşte doar de către firmele care participă la licitaţie, ceea ce este foarte clar. Pentru acuzaţiile aduse, îmi rezerv dreptul de a-l da în judecată pe acest domn"".

Edilul a precizat că lucrările de execuţie ale telegondolei, care va pleca din Petroşani spre zona Slima din Masivul Parâng, sunt scoase la licitaţie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), aceasta urmând să aibă loc pe data de 3 august.

Primarul din Petroşani a precizat că el nu poate participa la nicio licitaţie şi că nu este asociat în nicio firmă, iar firmele care nu câştigă licitaţia vor primi înapoi banii depuşi ca garanţie de participare.

Ce spune Nicula

Senatorul PSD Cosmin Nicula vorbeşte în acest caz despre ceea ce el a numit "afacerile familiale pe bani publici".

Domnia sa a declarat: "Când ajungi ministru fără să ai vreo calitate politică, îţi poţi permite să faci şi anumite deturnări fără a da cu subsemnatul. De data asta nu este cazul. Deşi are spatele asigurat până la cel mai înalt nivel, Monica Iacob-Ridzi trebuie să justifice 628.000 de euro. Rămâne de văzut în ce fel va scoate mâneca, dar credem că de această dată mâneca se va rupe şi se va vedea frauda. Aşa a fost învăţată, iar acest învăţ se pune în practică acum la nivel naţional. Astăzi sunt în măsură să o ajut pe doamna ministru Ridzi să îşi amintească unde au ajuns 500.000 de euro din cei 628.000 de euro pe care i-a scos din bugetul statului prin conducta numită Ministerul Tineretului şi Sportului. Cei 500.000 de euro sunt puşi garanţie de participare la o licitaţie în Petroşani la domnul primar Tiberiu Ridzi pentru montarea unei telegondole în masivul Parâng. Această pseudo-licitaţie pe care o puteţi găsi la anunţul de participare nr. 80366/18.06.2009 din SEAP ascunde în spatele ei cel mai mare jaf din istoria modernă a României după dis­pariţia flotei"".

Conform spuselor sale, familia Ridzi, în colaborare cu omul de afaceri Adrian Violin Gărdean, "vor să încaseze de la statul român prin fraudă mai mult de 86 de milioane de euro pentru o telegondolă inutilă care costă, cu toate acareturile din jurul ei, maxim 20 de milioane de euro"".

Cosmin Nicula a precizat: "Începutul jafului l-a constituit efectuarea unui Studiu de Fezabilitate acordat de către familia Ridzi printr-o altă licitaţie măsluită clanului Gărdean, mai exact unei firme a acestuia, Centrul Profesional de Proiectare şi Cadastru S.A. Petroşani. Gărdean a încasat fabuloasa sumă de 53 de miliarde de lei"".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb