FAŢĂ DE PERIOADA SIMILARĂ DIN 2015, Cifra de afaceri a grupului "Hornbach" a crescut cu 5,9% în primele nouă luni ale anului trecut

Andrei Stan
Companii #Construcţii / 17 ianuarie 2017

Cifra de afaceri a grupului "Hornbach" a crescut cu 5,9% în primele nouă luni ale anului trecut

Cifra de afaceri a grupului "Hornbach" a crescut, în primele nouă luni din 2016, cu 5,9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, aceasta ajungând la aproximativ 3 milioane euro, în timp ce rezultatul operaţional consolidat (EBIT) a crescut cu 5,7%, ajungând la 182,3 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei, trimis Redacţiei.

Albrecht Hornbach, preşedintele Consiliului de Administraţie al "Hornbach Management AG", a declarat: "În cel de-al treilea trimestru din 2016/2017, am înregistrat din nou o creştere a profitabilităţii comparativ cu anul precedent. Creşterea cifrei de afaceri a fost foarte îmbucurătoare în sezonul de toamnă al acestui an, atât în Germania, cât şi în restul Europei, o parte tot mai mare din acest succes revenind activităţilor noastre online".

Cifrele de afaceri ale subconcernului operativ "Hornbach Baumarkt AG" au crescut, în cel de-al treilea trimestru (1 septembrie - 30 noiembrie 2016), cu 4,4%, ajungând la peste 900 milioane euro. În primele nouă luni ale anului 2016/2017, cele 154 magazine de materiale de bricolaj Hornbach din cele nouă ţări europene - care nu au înregistrat nicio modificare comparativ cu trimestrul precedent - au înregistrat o creştere a cifrei nete de afaceri de 6%, ajungând la aproape 3 miliarde euro, precizează sursa citată.

Raportat la suprafaţă şi la efectele variaţiei cursului de schimb valutar, cifrele de afaceri ale magazinelor de bricolaj au crescut în cel de-al treilea trimestru cu 3% şi în primele nouă luni ale exerciţiului financiar 2016/2017 cu 4%.

De asemenea, filialele "Hornbach" din afara Germaniei au înregistrat cele mai mari creşteri ale cifrei de afaceri. În acest caz, business-urile au crescut cu 3,9% în cel de-al treilea trimestru, comparativ cu anul anterior, şi cu 6,1% în primele nouă luni. În Germania, creşterea cifrei de afaceri, care a fost de 2,2% în cel de-al treilea trimestru şi de 2,4% în primele nouă luni, a rămas la nivelul din primele şase luni. Rezultatul operaţional consolidat (EBIT) al subconcernului a crescut cumulat după primele nouă luni cu 4,5%, ajungând la 133 milioane euro.

Subconcernul "Hornbach Baustoff Union GmbH" (HBU), care este orientat mai puternic spre clienţii profesionali din industria construcţiilor decât subconcernul "Hornbach Baumarkt AG", a înregistrat în cel de-al treilea trimestru o creştere a cifrei nete de afaceri de 8,4%, ajungând la 67,4 milioane euro. În primele nouă luni, cifra de afaceri a crescut cu 4,6%, ajungând la 190,7 milioane euro, iar rezultatul opreaţional consolidat (EBIT) a cunoscut o evoluţie de 5%, ajungând la 8,7 milioane euro.

Prognosticul privind cifra de afaceri şi profitul pentru întregul exerciţiu financiar 2016/2017 a fost confirmat de către Consiliul de Administraţie la prezentarea indicatorilor pentru cele nouă luni. Conform acestora, se preconizează în continuare, atât pentru grupul "Hornbach", cât şi pentru subconcernul "Hornbach Baumarkt AG", creşteri ale cifrei de afaceri de circa 5%. De asemenea, se estimează că rezultatul opreaţional consolidat (EBIT), excluzând profiturile şi cheltuielile neoperative în subconcernul "Hornbach Baumarkt AG", se va situa la nivelul anului precedent (99,3 milioane euro), iar în întregul concern "Hornbach Holding" la nivelul exerciţiului financiar 2015/2016 (151,2 milioane euro).

"Hornbach" este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exerciţiul financiar 2014/2015 o cifră netă de afaceri de peste 3,5 miliarde de euro, în creştere cu 6% comparativ cu perioada anterioară.

În acest moment, concernul deţine 154 de magazine mixte de materiale de construcţii şi grădinărit, în nouă ţări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care şase în ţara noastră (Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb