Compania Oltchim (OLT) din Râmnicu Vâlcea, aflată în insolvenţă, a înregistrat, după primele trei luni ale acestui an, o pierdere de 3,76 milioane lei, de aproape 15 ori mai mică decât pierderea din perioada similară a anului trecut, informează compania în raportul trimestrial emis astăzi.
Potrivit companiei, acestea sunt cele mai bine rezultate economico-financiare înregistrate în ultimii patru ani. Compania arată că faptul s-a reuşit în principal din surse proprii, societatea necontractând credite pentru a finanţa capitalul de lucru, iar stocurile de produse finite au prezentat valori scăzute de aproximativ 3 milioane euro, care însă au avut o viteză de rotaţie de 7 zile, societatea reuşind astfel să valorifice foarte repede producţia realizată şi implicit să se poată refinanţa.
Raportul mai arată că singura finanţare obţinută de Oltchim după intrarea în insolvenţă a fost de 1,5 milioane euro în urma încheierii unui contract de asociere în participaţiune cu RCS&RDS, prin care a fost finanţată revizia generală şi repornirea Instalaţiei de oxo-alcooli în septembrie 2014.
Oltchim arată astfel că s-a reuşit atingerea unui grad de utilizare a capacităţii de producţie în medie de 26% care, coroborat cu conjunctura favorabilă de pe piaţa externă la polioli - polieteri, a permis societăţii să înregistreze începând cu luna octombrie 2014 rezultate pozitive în activitatea operaţională.
Veniturile totale din exploatare s-au ridicat la 178,2 milioane lei, în urcare faţă de 137,7 milioane lei în trimestrul I al anului trecut, iar cheltuielile din exploatare s-au micşorat uşor de la 191,2 milioane lei la 180,05 milioane lei, în primul trimestru.
Datoriile totale, la sfârşitul lunii martie, s-au ridicat la 3,734 miliarde lei, în scădere cu 10 milioane lei faţă de martie 2014. Cele mai mari ponderi în datorii le reprezintă creanţele către furnizorii interni (1,35 miliarde lei) şi către AVAS (1,201 miliarde lei).
Olchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat în titluri cu valoare nominală de 0,1 lei/acţiune.
Principalii acţionari ai Olchim sunt Ministerul Economiei, cu o deţinere de 54,8% din acţiuni şi PCC, cu un pachet de 32,34% din titluri.
1. nu ati aflat ca lucram in IFRS, domnule avocat?
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 14.05.2015, 15:54)
si ca valoarea capitalului social este de 1 miliard de lei pentru ca pierderea raportata sa fie de 900 milioane de lei. De ce nu intrebati la Petrom cum se face o modiificare de capital fara sa priceapa nimeni :-) Sau daca domnul Ponta are aceeasi chimie cu domnul Dragnea nu se mai pune intrebarea :-)