"FCC", ameninţată cu rezilierea contractului pentru autostrada Timişoara-Arad

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 4 iunie 2010

Ministerul Transporturilor vrea să rezilieze contractul încheiat cu compania spaniolă "FCC Construction" pentru realizarea segmentului de autostradă Timişoara-Arad, întrucât lucrările stagnează. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, le-a transmis, ieri, reprezentaţilor "FCC Construction", care se ocupă şi de construcţia pe zona bulgară a podului de la Vidin-Calafat, că va rezilia contractul pentru autostrada Timişoara-Arad. Segmentul de autostradă Arad-Timişoara necesită costuri de 270 milioane de euro, sumă care include şi construcţia centurii Arad. Licitaţia a fost câştigată de companiile "FCC" din Spania şi "Astaldi" din Italia.

Domnia sa a precizat, citat de Mediafax: "Aici, la Calafat, am vorbit cu reprezentanţii < FCC >, care lucrează la pod pe partea bulgară, pentru că-i avem şi noi în România pe diverse contracte. Unul este porţiunea de autostradă de pe Culoarul IV, din zona Aradului, unde sunt vreo 20 km, un segment câştigat de ei, şi unde de aproape un an se gândesc şi au tot felul de trăiri, probabil în Spania, că în tot cazul acolo pe lucrare nu se vede nimic".

El a adăugat că reprezentanţii companiei au fost chemaţi, joi după-amiază, la Bucureşti, pentru a li se pune în vedere că dacă nu se apucă de lucrări contractul va fi reziliat. Ministrul Transporturilor a adăugat: "O să am şi eu o discuţie cu ei în care o să li se arate articolele din contract, pe baza cărora, din cauză că nu le-au respectat, noi o să începem procedura de reziliere. Dacă reprezentanţii < FCC > vor considera că este o chestiune care îi interesează şi or să se apuce foarte repede de lucrare, atunci poate nu o să se ajungă la reziliere. Dacă nu, o să se ajungă la reziliere".

Radu Berceanu susţine că, de-a lungul timpului, pe diverse lucrări de infrastructură au mai existat probleme cu firme care, după ce au primit licitaţia pentru lucrări, "uitau" să execute contractul. El a spus că nu are "nicio reţinere" să rezilieze contractele de lucrări întârziate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb