În urma raportului de audit realizat de o companie specializată, ferma Tnuva de la Adunatii Copaceni a devenit prima ferma din Romania care a fost certificată ISO 9001:2000 şi ISO 22000:2005.
Elaborat de specialişti în domeniul alimentar, ISO 22000:2005 este primul standard internaţional pentru sistemul de management al siguranţei alimentului, fiind destinat să asigure securitatea în industria alimentară pe plan mondial.
Implementarea acestui standard înseamnă: garantarea calităţii produselor, creşterea competivităţii pe piaţă, prezenţa proceselor sigure, eficiente şi direcţionarea acestor procese în sensul identificării riscurilor potenţiale, creşterea nivelului de încredere, îmbunătăţirea comunicării între clienţi, furnizori şi organele de supraveghere şi reglementare, integrarea unor procese moderne prin care este posibilă analiza riscurilor şi prevenirea, în scopul protecţiei sănătăţii consumatorilor, scăderea riscurilor la garantarea produsului datorită siguranţei mai mare a acestuia.
ISO 22000 extinde abordarea sistemului de management al calităţii ISO 9001 în domeniul siguranţei alimentare.
Cele două certificate obţinute de ferma Tnuva dovedesc faptul ca sistemul de management al calitatii este in totalitate conform cu cerintele standardelor ISO 9001:2000 si ISO 22000:2005.
"Am dorit ca ferma Tnuva de la Adunatii Copaceni sa reprezinte un model demn de urmat în ceea ce priveşte standardele de calitate şi siguranta alimentara, iar acest lucru este acum confirmat oficial si de cele doua certificari obtinute recent. Am depus mult efort sa indeplinim cerintele foarte stricte ale celor doua standarde si suntem multumiti ca in acest fel putem asigura consumatorii nostri de intreaga noastra grija fata de calitatea si siguranta alimentara a produselor pe care le oferim precum si de respectul fata de sanatatea si bunastarea fiecarei familii din Romania", a declarat Sagit Tzur Lahav, Marketing VP Tnuva Romania.
"Considerăm că un produs finit de calitate nu poate fi obţinut decât din materie primă de cea mai bună calitate. Tnuva România foloseşte în procesul de fabricaţie al produselor sale doar lapte de cea mai bună calitate (categoria A)", declara Sagit Tzur Lahav, Marketing VP Tnuva România.
Tnuva, cel mai mare producător de lactate din Israel, a adus pe piaţa din România experienţa acumulată în 80 de ani de activitate, aplicată la toate nivelurile, de la materia primă folosită, la producţie, distribuţie, vânzare sau marketing. Ferma de la Adunaţii-Copăceni este un adevărat exemplu în această industrie.
În România, Tnuva este o companie locală, pentru că majoritatea celor peste 450 de angajaţi sunt de naţionalitate română, iar materia primă principală este colectată de la fermele locale. Tnuva România a fost fondată în anul 2004 de către Tnuva Israel în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Scopul companiei este să devină unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa extrem de competitivă a lactatelor din România, prin creşterea standardelor de calitate şi revitalizarea domeniului producţiei de lactate din România.