Fermierii din judeţul Olt primesc 80 de milioane de euro pentru finaţarea investiţiilor

A.C.
Companii / 12 iunie 2017

Logo AFIR (Sursa foto: Wikipedia)

Logo AFIR (Sursa foto: Wikipedia)

Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionuţ Chesnoiu a participat în data de 9 mai 2017 la Conferinţa Regională "Fondurile Europene pentru micii şi tinerii fermieri", alături de preşedintele Federaţiei AGROSTAR, Ştefan Nicolae, de deputaţii Alexandru Stănescu şi Dan Ciocan, precum şi de Virgil Delureanu (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt), de Florin Ciobanu (preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri din judeţul Olt), potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, în sursă se mai precizează că au fost prezenţi şi Emil Marinescu (directorul Direcţiei Agricole Olt), Doru Daniel Neagu (directorul executiv adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Olt) şi reprezentanţii structurilor teritoriale ale AFIR.

Evenimentul, organizat la sediul Consiliului Judeţean Slatina din judeţul Olt de către Federaţia AGROSTAR cu sprijinul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a reunit organizaţii ale fermierilor din judeţele Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Teleorman şi Vâlcea. De asemenea, au fost invitaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, autorităţi locale, dar şi consultanţi, se mai arată în sursă.

Conform sursei, în cadrul conferinţei au fost dezbătute problemele cu care se confruntă micii fermieri în accesarea şi implementarea proiectelor pe fonduri europene, dar şi soluţii pentru acestea. În plus, au fost analizate şi criteriile de eligibilitate ale proiectelor aferente submăsurilor (sM) 6.1 - Instalarea tinerilor fermieri şi 6.3 - Dezvoltare ferme mici. Oficialii prezenţi la întâlnire au răspuns punctual întrebărilor venite din partea fermierilor, dar au explicat şi faptul că finanţarea cu fonduri europene se acordă în conformitate cu prevederile legale şi procedurale din care decurg anumite obligaţii contractuale.

Adrian-Ionuţ Chesnoiu, directorul general AFIR a declarat: "Oltul este unul dintre judeţele în care fermierii au accesat în număr mare liniile de finanţare PNDR pentru agricultură. Cu toate acestea, calitatea şi oportunitatea investiţiilor trebuie să primeze. Banii aceştia din fonduri europene nu sunt destinaţi să-i luăm şi să plecăm cu ei în Spania sau să ne cumpărăm maşină. Nu sunt bani de ajutoare sociale. Toţi fermierii trebuie să înţeleagă că nu poţi să beneficiezi de fonduri europene dacă nu te supui unor reguli. Este firesc să înţelegem că pentru a avea drepturi trebuie să îndeplinim şi anumite obligaţii, stabilite prin regulamentele care sunt făcute pentru toate ţările Uniunii Europene. Reamintesc, ori de câte ori am ocazia, că rolul AFIR este acela de a fi aproape de beneficiari, de a le oferi îndrumare şi sprjin, astfel că îndemn pe toţi fermierii când au probleme sau nelămuriri să ia legătura cu structurile noastre din teritoriu, fie Oficiul judeţean, fie Centrul regional".

În comunicat se mai trasmite că reprezentanţii organizaţiilor de fermieri prezenţi la întâlnire au remarcat că alocarea pentru sesiunea din 2017 este una mai generoasă pentru solicitanţii de fonduri europene şi că aceştia trebuie să valorifice oportunitatea accesării acestor finanţări pentru a dezvolta investiţii în agricultură. De asemenea, deputatul Alexandru Stănescu, reprezentant al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul României, a precizat că astfel de întâlniri sunt extrem de utile fermierilor, dar şi autorităţilor care pot astfel analiza oportunitatea adaptării legislaţiei în domeniul agriculturii.

Fermierii şi antreprenorii din judeţul Olt au încheiat până în acest moment 1.699 de contracte de finanţare a proiectelor de investiţii, în valoarea de aproximativ 80 de milioane de euro. Plăţile efectuate până în prezent sunt de peste 27,6 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb