Finanţarea producţiei de energie eoliană şi solară, în atenţia Curţii de Conturi Europene

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 februarie 2018

Finanţarea producţiei de energie eoliană şi solară, în atenţia Curţii de Conturi Europene

Curtea de Conturi Europeană a demarat un audit, prin care va urmări să determine eficacitatea sprijinului pus la dispoziţie de către Uniunea Europeană (UE) şi statele membre pentru producţia de energie electrică din energie eoliană, energie solară şi fotovoltaică, a anunţat instituţia de control, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, producerea energiei electrice reprezintă sectorul cu cel mai mare consum de energie din surse regenerabile. În momentul de faţă, principalele două surse de energie regenerabilă utilizate în acest scop sunt energia eoliană şi energia solară şi fotovoltaică, acestea fiind pe cale de a deveni cele două modalităţi cel mai puţin costisitoare de producere a energiei electrice.

În cadrul auditului declanşat de Curtea de Conturi Europeană, se va analiza elaborarea, punerea în aplicare şi monitorizarea strategiilor la nivel naţional şi la nivelul UE în ceea ce priveşte energia eoliană şi energia solară şi fotovoltaică începând din anul 2009. De asemenea, se va examina finanţarea pusă la dispoziţie la nivel naţional şi la nivelul Uniunii pentru dezvoltarea acestor forme de energie.

"Energia eoliană, energia solară şi fotovoltaică sunt cele două surse regenerabile de energie electrică cu cel mai dinamic ritm de dezvoltare în ultimii zece ani. Acestea joacă un rol esenţial în mixul nostru energetic. Este, deci, foarte important să înţelegem dacă strategia şi sprijinul acordat pentru aceste forme de energie sunt eficace", susţine George Pufan, membrul Curţii de Conturi Europene, responsabil de acest audit, citat de Agerpres.

În perioada de programare 2014 - 2020, au fost alocaţi 45 de miliarde de euro din fondurile structurale şi de investiţii europene pentru a se sprijini tranziţia către o economie cu emisii reduse de carbon, fiind incluse aici şi investiţiile în energia din surse regenerabile, în eficienţa energetică şi în mobilitatea urbană sustenabilă. În plus, o sumă suplimentară de 58,5 miliarde de euro este rezervată pentru sisteme inteligente de distribuţie, stocare şi transport de energie.

Pe durata auditului, auditorii Curţii de Conturi Europene vor efectua vizite în patru state membre ale UE - Germania, Grecia, Spania şi Polonia - şi se estimează că un raport final va fi publicat în prima parte a anului 2019.

Sursele de energie regenerabile sunt acelea care pot fi reînnoite în cursul vieţii unui om, spre deosebire de sursele fosile, precum cărbunele, uraniul, petrolul şi gazele naturale, care sunt limitate. Energia regenerabilă poate fi produsă dintr-o gamă largă de surse, printre care: hidroenergia, energia solară, energia eoliană, energia de biomasă, deşeuri, energia valurilor, a mareelor şi a oceanelor, respectiv energia geotermică.

Statisticile oficiale arată că, în 2015, contribuţia energiei din surse regenerabile la realizarea de economii ca urmare a scăderii importurilor de combustibili fosili a fost de 16 miliarde de euro, iar estimările relevă faptul că, în 2030, această economie se va ridica la 58 de miliarde de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Baga mana in buzunarul meu sa dea firmei x sa construiasca energie verde. Ca-n democratie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb