ZIARUL BURSA

02 februarie 2018
Ediţia din 18.09.2024
România a atras obligaţiuni de pe pieţele internaţionale, în valoare de două miliarde de euro

UPDATE România a atras obligaţiuni de pe pieţele internaţionale, în valoare de două miliarde de euro

A.A.Macroeconomie / 2 februarie 2018

Actualizare 14:25 România a atras 2 miliarde euro de pe pieţele externe printr-o emisiune de euroobligaţiuni în două tranşe, cu maturităţi de 12 ani şi 20 ani, înregistrând cele mai mici marje de risc de credit pentru aceste maturităţi, anunţă Ministerul Finanţelor Publice printr-un comunicat comunicat de presă.

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat, în data de 1 februarie 2018, 2 miliarde euro de pe pieţele financiare internaţionale printr-o emisiune de euroobligaţiuni în euro, în două tranşe, din care 750 milioane euro cu maturitatea de 12 ani cu cupon 2,50% şi 1,25 miliarde euro cu maturitatea de 20 ani cu cupon 3,375%, se mai arată în comunicat.

--------

România a ieşit pe pieţele internaţionale cu două tipuri de obligaţiuni, pe 12 şi 20 de ani, cererea depăşind, ieri, 3 miliarde de euro, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, care însă a solicitat să nu îi fie făcută publică identitatea, a anunţat Bloomberg.

Corpul de control al ministrului Transporturilor, trimis la Compania Aeroporturi

Corpul de control al ministrului Transporturilor, trimis la Compania Aeroporturi

Companii / 2 februarie 2018

Corpul de control al ministrului Transporturilor verifică modul în care Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a rămas fără contract pentru servicii de curăţenie şi salubritate, au declarat surse din domeniul transporturilor, precizându-ne că este posibil ca Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei, să fie demis din această cauză.

Solvabilitatea tot mai redusă a Franţei ameninţă stabilitatea zonei euro

Solvabilitatea tot mai redusă a Franţei ameninţă stabilitatea zonei euro

CĂLIN RECHEAInternaţional / 2 februarie 2018

CĂLIN RECHEA

Centrum fur Europäische Politik (CEP) a publicat recent raportul pentru 2018 privind solvabilitatea ţărilor din zona euro.

Concluziile sale reprezintă un mare motiv de îngrijorare pentru autorităţile europene, mai ales pe fondul optimismului generat de o redresare economică nesustenabilă în absenţa stimulentelor monetare.

Oamenii de afaceri români cer ridicarea vizelor pentru SUA

STRÂNG SEMNĂTURI ONLINE Oamenii de afaceri români cer ridicarea vizelor pentru SUA

Adelina ToaderCompanii / 2 februarie 2018

Un grup de oameni de afaceri români, reuniţi în organizaţia neguvernamentală Romanian-American Business Council (RABC), cu sediul central la New York, lansează o petiţie online pentru ridicarea vizei de intrare pe teritoriul Statelor Unite ale Americii de care au nevoie în prezent cetăţenii români care vor să călătorească în această ţară. Aceştia speră să strângă un milion de semnături până la sfârşitul lunii mai.

"Preţul electricităţii - în creştere în aproape toate pieţele spot din Europa"

OPCOM, DESPRE CRIZA DIN ENERGIE DE ANUL TRECUT: "Preţul electricităţii - în creştere în aproape toate pieţele spot din Europa"

E.O.Companii / 2 februarie 2018

Preţul energiei electrice a avut o tendinţă de creştere în aproape toate pieţele spot din Europa, anul trecut, subliniază reprezentanţii OPCOM. Referitor la crizele energetice din 2017, OPCOM a transmis, ieri: "Natura variabilă a datelor fundamentale cu privire la energia electrică (producţia, consumul, transportul de energie electrică, inclusiv indisponibilitatea planificată/neplanificată a unor unităţi de producţie şi instalaţii de distribuţie şi/sau transport), precum şi prezenţa unor fenomene meteorologice extreme cum ar fi temperaturi extreme, nivel de hidraulicitate care se abate în anumite momente de la un profil previzionat pe termen lung sau a altor factori relevanţi şi determinanţi în diferite momente, sunt elemente care determină ca preţurile angro ale energiei electrice să fie mai volatile pe termen scurt, putând produce variaţii periodice (lunare, sezoniere, anuale) semnificative la nivelul indicatorilor statistici analizaţi.

Acţionarii Transelectrica, convocaţi să aprobe bugetul şi programul de investiţii

Acţionarii Transelectrica, convocaţi să aprobe bugetul şi programul de investiţii

A.A.Piaţa de Capital / 2 februarie 2018

Acţionarii Transelectrica (TEL) au fost convocaţi, pe 5 martie, pentru stabilirea Programului de investiţii pe exerciţiul financiar 2018 şi a estimărilor pentru anii 2019 şi 2020, dar şi pentru aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, precum şi a estimărilor pentru anii 2019 şi 2020, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Un secol şi o săptămână

Un secol şi o săptămână

Marius TiţaInvestiţii Personale / 2 februarie 2018

Dacă ar fi trăit, adică ar fi supravieţuit tratamentului instant cu plumb din 1989 şi, aşa fortificat, ar mai fi dus-o încă 28 de ani şi o lună, Ceauşescu, Nicolae Ceauşescu, ar fi împlinit, astăzi, un secol şi o săptămână. Am fi defilat direct pe stadioane, desenând cifra 100 sau alte imagini pline de subtilitate, ori mesaje care nu mai au loc de atâta mândrie patriotică şi încântare comunistă. Desigur, dacă am fi supravieţuit şi noi unei jumătăţi de secol de epocă ceauşistă de aur şi vreo şapte decenii de comunism.

O Românie, două Românii... sau mai multe

Cornel CodiţăEditorial / 2 februarie 2018

Cornel Codiţă

Desigur, privită din perspectiva individuală, a vieţii ficăruia dintre cetăţenii ei, există cîte o Românie pentru fiecare. Multe dintre ele seamănă, în anumite puncte, sunt deosebite în altele, unele sunt radical diferite de toate celelalte. Există o Românie a sărăciei şi a săracilor, a excluşilor şi a marginalilor, există o Românie a bogăţiei, există una a legii şi mai multe ale fără-de-legii, exis­tă cîteva Românii ale vieţii de oraş şi alte cîteva ale vieţii "la ţară", există o Româ­nie a pămîntului şi alta a apelor, una a munţilor şi alta a plaiurilor etc. Dincolo de metafore şi perspective particulare, există însă o realitate instituţional-politică numită România, iar aceasta este prin naştere şi statut intern, respectiv, internaţional, UNICĂ! Sau, cel puţin, aşa ar trebui să fie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 2 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 2 februarie 2018

Internaţional / 2 februarie 2018

Preţurile importurilor din Germania şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2017, până la 1,1%, de la 2,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

FAO: Producţie record de cereale în 2017

Companii / 2 februarie 2018

Indicele global al preţurilor produselor alimentare s-a menţinut stabil în ianuarie, comparativ cu luna precedentă, deoarece majorarea preţurilor cerealelor şi uleiurilor vegetale a fost echilibrată de cotaţiile mai scăzute pentru zahăr şi...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo