Firma canadiană Candu şi o companie chineză vor construi unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă

E.D.
Companii #Energie / 25 iulie 2014

Unităţile 3 şi 4 de la centrala nucleară de la Cernavodă vor fi construite de compania canadiană Candu Energy Inc. şi firma China Nuclear Power Engineering Compan, care au semnat ieri un acord de cooperare în acest sens, informează Canada NewsWire.

Semnat în Vancouver, acordul a fost asistat de către înalţi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Energiei din China şi ai Resurselor Naturale Canada.

România are în funcţiune deja, la centrala de la Cernavodă, două reactoare nucleare de tip Candu 6 care au intrat în funcţiune în 1996 şi 2007. Împreună, aceste două reactoare asigură aproximativ 20% din producţia de energie electrică a României.

Acordul semnat ieri vine ca urmare a unei scrisori de intenţie semnată de firma mamă a CNPEC, grupul China General Nuclear Power Group, şi Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) în luna noiembrie 2013 pentru investiţii în dezvoltare a două noi reactoare la centrala de la Cernavodă.

"Candu Energy este încântat să colaboreze cu CNPEC pentru satisfacerea necesităţilor României în domeniul energiei nucleare", a declarat preşedintele director general de la Candu Energy, Preston Swafford. "Acordul de astăzi adânceşte legăturile puternice pe care le avem cu industriile nucleare din România şi China în condiţiile în care în ambele ţări funcţionează reactoare Candu de peste un deceniu", a adăugat Preston Swafford.

La începutul acestei luni, ministrul Economiei, Constantin Niţă, declara că România speră să ajungă la un acord cu firma China General Nuclear Power Holding Corp. cu privire la construcţia a două noi reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă, cel mai târziu până în primăvara lui 2015. Ministrul Economiei a precizat că România este hotărâtă să continue cu planurile vizând construcţia de noi reactoare la centrala de la Cernavodă în ideea de a echilibra producţia de energie pe fondul creşterii rapide a producţiei de energie din surse regenerabile.

România s-a adresat investitorilor chinezi pentru modernizarea sistemului său energetic după ce companii precum ArcelorMittal şi Enel s-au retras din proiectul construirii reactoarelor 3 şi 4.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si pentru electrificarea completa,si modernizarea cailor ferate.Chiar daca politicienii tarii nu sunt interesati,avand masini de serviciu,romanii vor,si ei,sa circule cu trenuri de mare viteza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb