Fiscul anunţă acţiuni de control la nivel naţional pentru reducerea contrabandei cu ţigarete

Andrei Stan
Companii #Contrabanda / 10 mai 2017

Fiscul anunţă acţiuni de control la nivel naţional pentru reducerea contrabandei cu ţigarete

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan-Nicolae Stan, a anunţat astăzi că în perioada imediat următoare vor fi dispuse acţiuni specifice de verificare şi control la nivel naţional cu scopul reducerii nivelului de contrabandă cu ţigarete, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Preşedintele Fiscului a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanţii companiilor producătoare de ţigarete din ţara noastră, iar principala temă a dezbaterii a fost aplicarea prevederilor Legii nr. 201/2016, privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe.

Fiscul menţionează: "În acest sens, preşedintele ANAF a menţionat că administraţia fiscală şi vamală, prin structurile de la nivel central, regional şi local, va dispune acţiuni specifice de informare şi îndrumare a cetăţenilor şi mediului de afaceri referitoare la necesitatea respectării obligaţiei de comercializare a ţigaretelor şi produselor din tutun care sunt produse în conformitate cu noile reglementări legale ce urmează să intre în vigoare începând cu data de 20.05.2017. În acelaşi context, în perioada imediat următoare, vor fi dispuse acţiuni specifice de verificare şi control la nivel naţional, organizate de Direcţia Generală a Vămilor, cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, cu scopul de reducere a nivelului de contrabandă cu ţigarete".

În continuarea acţiunilor derulate de autoritatea vamală în cadrul operaţiunilor SCUT 1 şi SCUT 2, vor fi intensificate controalele vamale atât în birourile vamale aflate la frontiera comunitară, cât şi în punctele de trecere a frontierei non comunitare, se mai arată în comunicat.

Totodată, vor fi efectuate acţiuni punctuale de control în pieţe, târguri, oboare, la sediile operatorilor economici, cât şi în locaţiile unde există date şi informaţii privind traficul ilicit cu produse din tutun prelucrat.

ANAF precizează că această întâlnire face parte din măsurile de îmbunătăţire a colaborării dintre administraţia fiscală şi contribuabili, prevăzute în Planul de măsuri privind eficientizarea activităţii instituţiei, agreat de Guvernul Grindeanu.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb