Fitbit lansează Luxe, un dispozitiv de monitorizare a condiţiei fizice şi a stării de sănătate

A.T.
Companii / 19 aprilie 2021

Fitbit lansează Luxe, un dispozitiv de monitorizare a condiţiei fizice şi a stării de sănătate

Fitbit a anunţat lansarea noului său dispozitiv de monitorizare a condiţiei fizice, proiectat pentru evaluarea completă a stării de sănătate - Fitbit Luxe.

Potrivit producătorului, Fitbit Luxe oferă sprijinul şi motivaţia neceasară pentru a ne menţine sănătoşi prin funcţii complexe, printre acestea numărându-se funcţia de gestionare a nivelului de stres, monitorizarea automată a activităţii fizice, cât şi analiza somnului. Toate aceste funcţionalităţi sunt prezente într-o brăţară elegantă.

Luxe oferă acces la informaţii vitale despre starea de sănătate prin funcţia Metrici de sănătate - interfaţă de înregistrare a parametrilor fizici monitorizaţi de aplicaţia Fitbit. Totodată, tracker-ul ajută utilizatorii să identifice rapid şi uşor modificări ale stării de sănătate a organismului, precum creşterea nivelului de stres, oboseală accentuată sau alţi indicatori ce pot semnala anumite semne de boală.

Tracker-ul este prevăzut cu un ecran tactil color şi o baterie cu autonomie de până la cinci zile. Design-ul versatil îl face confortabil şi potrivit pentru purtare atât ziua, cât şi noaptea, conform producătorilor. Luxe este disponibil pentru pre-comandă la preţul de 749 lei, cu livrare în întreaga lume începând din această primăvară.

James Park, VP, GM şi co-fondator Fitbit, a declarat în cadrul evenimentului de lansare desfăşurat online: "Pe parcursul ultimului an am fost puşi în situaţia de a ne gândi diferit la ce înseamnă cu adevărat starea de sănătate şi de bine a organismului. Am început să monitorizăm posibilele simptome ale COVID-19 şi să vedem ce înseamnă stresul şi anxietatea în lumea de astăzi. Chiar dacă putem spune că vedem schimbări în bine, tot trebuie menţionat că nu a fost niciodată mai important decât acum să ne gestionam în mod holistic sănătatea".

Domnia sa a adăugat: "Tocmai de aceea ne-am dublat eforturile pentru a putea introduce instrumente şi analize inovatoare care dau posibilitatea utilizatorilor noştri să ajungă la o stare psihică echilibrată şi un stil de viaţă activ. Am reuşit progrese tehnologice semnificative cu modelul Luxe. Astfel, am creat un dispozitiv de monitorizare discret, elegant şi cu o estetică modernă în care se regăsesc toate aceste funcţionalităţi de top, multe dintre acestea fiind disponibile până acum doar pe smartwatch-urile Fitbit. Ne dorim să oferim aceste beneficii cât mai multor oameni din întreaga lume".

Dispozitivul înţelege şi gestionează nivelul de stres pentru o stare de bine generală

Cu modelul Luxe, Fitbit introduce funcţia inovatoare de management al stresului, disponibilă pentru prima dată pentru gama sa trackere. Conform producătorului american, înainte de pandemie, la nivel global, mai mult de o treime dintre oameni declarau că resimt niveluri importante de stres şi griji. De la începerea pandemiei, procentul celor care sunt afectaţi de stres, atât la nivel mental, cât şi fizic, a crescut până la 50%.

Scorul pentru management-ul stresului (Stress Management Score) este acum disponibil pe modelul Luxe şi pe toate dispozitivele Fitbit care monitorizează ritmul cardiac. Acesta poate oferi evaluări zilnice privind capacitatea corpului de a face faţă la stres, analizând nivelul de activitate fizică, somnul şi bătăile inimii.

Serviciul Fitbit Premium pune la dispoziţie utilizatorilor săi o analiză detaliată a metricilor de monitorizare a nivelului de stres, ceea ce îi ajută să înţeleagă mai bine cum mişcarea fizică influenţează sănătatea organismului sau cum lipsa orelor necesare de somn afectează capacitatea de a face faţă grijilor. Tot aici intră şi analiza răspunsului sistemului nervos, pentru a identifica reacţii de tipul "Luptă sau Fugi" în baza datelor ritmului cardiac. Utilizatorii Premium au, de asemenea, acces la o suită de sesiuni de mindfulness şi antrenamente, toate menite să reducă nivelul de stres.

Instrumente intuitive pentru a înţelege şi gestiona starea de sănătate

Conform producătorului american, Luxe oferă acces la o serie amplă de funcţionalităţi care permit utilizatorilor să aleagă o abordare holistică pentru un stil de viaţă sănătos. Cu funcţia Metrici de sănătate (Health Metrics Dashboard), utilizatorii pot observa direct în aplicaţia Fitbit evoluţia stării de sănătate generală, cu informaţii despre respiraţie, ritmul cardiac în efort şi în repaus, temperatura corpului şi, în curând, saturaţia de oxigen din sânge. Schimbările bruşte sunt semnalate ca potenţiale semne de extenuare, stres sau răceală.

În plus, varianta Premium permite monitorizarea trendurilor lunare şi a parametrilor personali, atrăgând atenţia atunci când una dintre valori iese din intervalul obişnuit.

Reprezentanţii companiei au precizat că Luxe a fost proiectat pentru o purtare confortabilă, atât ziua, cât şi noaptea, pentru monitorizarea orelor de somn. Scorul pentru Somn (Sleep Score) permite utilizatorului să înţeleagă mai bine calitatea orelor dormite, oferind în timp sprijin pentru creearea unei rutine.

Pentru a asigura o viziune de ansamblu asupra stării de sănătate, aplicaţia Fitbit pune la dispoziţie utilizatorilor săi şi instrumente suplimentare de monitorizare pentru nutriţie, hidratare, monitorizarea greutăţii şi a ciclului menstrual. În plus, membri ce optează pentru abonamentul Fitbit Premium beneficiază de acces la peste 60 de materiale noi despre nutriţie, inclusiv reţete sănătoase selectate de Fitbit. Pentru persoanele care suferă de diabet există şi funcţia de monitorizare a glicemiei în aplicaţia Fitbit, care afişează felul în care valoarea glicemiei variază de-a lungul zilei şi cum interacţionează cu alţi metrici. În versiunea Premium, utilizatorii pot vedea cât de frecvent aceste valori se situează în intervalul dorit. Toate aceste informaţii sunt integrate într-un raport uşor de parcurs despre starea generală a organismului, ce poate fi extras şi pus la dispoziţia unei echipei medicale pentru o analiză aprofundată şi relevantă pe termen lung.

Metode şi oportunităţi de păstrare a unei vieţi active

Modelul Luxe oferă noi metode şi oportunităţi de păstrare a unei vieţi active, indiferent de cum şi unde aleg să facă sport utilizatorii, mai ales că obiceiurile de activitate fizică au avut de suferit din cauza pandemiei Covid-19.

Reprezentanţii companiei au prezentat şi funcţia de monitorizare 24/7 a ritmului cardiac, ce stă la baza multor instrumente de evaluare a sănătăţii de pe dispozitivele Fitbit. Utilizatorul îşi poate astfel urmări în timp real bătăile inimii pentru a măsura valoarea caloriilor consumate. De asemenea, poate alege dintre cele 20 de setări diferite pentru monitorizarea activităţii fizice precum golf, Pilates, spinning sau tenis. Pentru cei care preferă alergatul, mersul cu bicicleta sau drumeţiile, există posibilitatea activării funcţiei GPS a telefonului pentru a înregistra în timp real ritmul şi distanţa parcursă.

În decursul monitorizării activităţii fizice utilizatorul poate decide când să intensifice efortul şi când să se relaxeze cu ajutorul funcţiei Zone de Minute Active (Active Zone Minutes), un proces personalizat de evaluare a activităţii fizice care ia în calcul timpul petrecut în fiecare etapă a ritmului cardiac, nu doar numărul de paşi efectuaţi. Această funcţie ajută la monitorizarea efortului moderat şi intens, pentru a putea atinge nivelul săptămânal recomandat de 150 de minute de minute active, necesare pentru îmbunătăţirea stării de sănătate. Desigur că nu lipses mesajele de încurajare a mişcarii în încercarea de păstrare a unei vieţi active şi de a reduce perioadele de sedentarism. Versiunea Premium deblochează provocări speciale, jocuri şi activităţi noi pentru a face mult mai distractiv drumul spre un stil de viaţă mai activ.

Conectare rapidă la telefon

În plus faţă de toate aceste funcţii dedicate stării de bine şi ritmului de viaţă activ, pe tracker-ul Luxe se regăsesc şi aplicaţii precum alarmă, cronometru şi timer, care ajută în realizarea activităţilor cotidiene. Dispozitivul are o autonomie de până la cinci zile. Mai mult, utilizatorii primesc alerte pentru apeluri, mesaje şi notificări de pe telefonul mobil, toate acestea putând fi personalizate în funcţie de preferinţele fiecăruia pentru o organizare cât mai eficientă a timpului. Compatibilitatea ridicată a modelului Luxe cu telefoanele cu sistem Android sau iOS şi Google Fast Pair permit utilizatorilor să ducă o viaţă activă fără stresul unei eventuale deconectări de la alte dispozitive.

Reprezentanţii companiei au ţinut să puncteze designul inovator al modelului Luxe, care a fost realizată prin folosirea unor tehnici tradiţionale de creare a bijuteriilor, adaptate prezentului. Fitbit Luxe este disponibil cu numeroase accesorii de mărimi şi culori diferite, pentru o purtare 24/7.

În plus, Fitbit a încheiat un parteneriat cu brandul american de bijuterii gorjana, în dorinţa de a transforma dispozitivul de monitorizare într-o bijuterie sofisticată.

Conform producătorului, Luxe este cel mai subţire dispozitiv de monitorizare cu ecran tactil al Fitbit, ce vine cu o varietate bogată de feţe pentru ceas şi este primul model cu ecran color.

Preţuri şi disponibilitate

Luxe este disponibil la pre-comandă începând de astăzi pe site-ul oficial Fitbit.com, disponibil şi în România, livrare începând din această primăvară. Luxe va fi disponibil la preţul de 749 lei, încluzând şi 6 luni de acces gratuit la serviciul Fitbit Premium, ce ar fi valorat 295 lei. Cu aproape 1 milion de membri abonaţi, după cele 6 luni de gratuitate oferite la achiziţia unui Fitbit Luxe, serviciile Premium vor fi disponibile la 8.99 euro/lună sau 79.99 euro/an. Opţiunile Premium sunt accesibile în 18 limbi, din peste 40 de ţări. Gama de accesorii şi culori ale brăţării Luxe variază de la 149 euro până la 449 euro. Ediţia specială gorjana pentru Fitbit Luxe este disponibilă pentru pre-comandă la preţul de 199.95 euro, cu disponibilitate din luna iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb