Flanco deschide sezonul european la vânzarea Playstation 3

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 26 martie 2007

Reprezentanţii Flamingo consideră că vânzările PlayStation 3 ar putea revigora piaţa de gaming românească

Vineri 23 martie a avut loc evenimentul de lansare a PlayStation 3 în cadrul magazinelor Flanco World, Flanco, Flamingo Computers şi Future Shop. Lansarea din România coincide cu lansarea europeană, românii fiind printre primii europeni care se pot bucura de cea mai dorită consolă de jocuri din ultimii ani. Această lansare vine după succesul avut de PlayStation 2 în reţelele Flamingo International, consola înregistrând în 2006 vânzări de peste 5,000 de unităţi în magazinele Flanco şi Flamingo, din totalul de 8,000 de unităţi vândute în România.

Aceast eveniment este aşteptat de aproximativ 4 luni în întreaga Europă, lansarea fiind amânată din cauza standardelor diferite pe care produsele electronice de acest tip le au pe piaţa americană sau pe pieţele asiatice.

După lansarea la nivel european, se etimează că pe această piaţă (incluzând România) se vor vinde aproximativ 4 milioane de console PlayStation 3, dintre care mai bine de 1,5 milioane unităţi doar în Marea Britanie, unde doar la lansare vor fi puse în vânzare 220,000, conform estimărilor analistului Screen Digest, Nick Parker.

Cea mai dorită consolă de joc la nivel mondial a fost lansată în cadrul unui eveniment la care au luat parte reprezentanţi Flamingo International, oficiali ai Sony România, dar şi reprezentanţi ai clubului de fotbal Steaua Bucureşti.

În România PS3 a putut fi comandat de pe site-ul www.flanco.ro, cu aproximativ o săptămână înaintea lansării oficiale. Până pe data de 23 martie s-au înregistrat numeroase comenzi online, cumpărătorii putându-se bucura de noua consolă chiar din ziua lansării.

Oficialii Grupului Flamingo se declară multumiţi de succesul înregistrat de consolele PlayStation până în prezent şi în acelaşi timp încrezători în ceea ce priveşte PlayStation 3: "Această lansare face parte din strategia anunţată de Flamingo, de a pune accentul pe segmentul de entertainment, de a îmbunătăţi experienţa de cumpărare şi în acelaşi timp de a aduce la dispoziţia cumpărătorilor cele mai noi produse electronice şi electrocasnice.", a declarat Jiri Rizek CEO Flamingo Group. "PlayStation 3 reprezintă următoarea generaţie de sisteme de divertisment şi de aceea estimarea vânzărilor PS3 pentru 2007 este de aproximativ 1,000 de unităţi vândute. Trebuie să avem în vedere că această tehnologie abia se lansează la noi în ţară şi deocamdată nu putem fi siguri de reacţiile consumatorilor autohtoni. Cu toate acestea, credem că va avea un viitor, cel puţin la fel de bun ca şi celelalte console PlayStation".

La fel de optimişti se daclară şi reprezantanţii Sony în România: "PlayStation 3 este cea mai cunoscută consolă de jocuri din lume. Nu întâmplător am decis ca lansarea din România să coincidă cu lansarea europeană. PlayStation s-a bucurat de succes important pe piaţa de gaming din România, încă de la lansarea primelor produse. Luând în considerare acest aspect, am încercat să răspundem nevoilor consumatorilor din această ţară. Am considerat că ar fi cel mai bine ca ei să se poată bucura simultan cu ceilalţi europeni de cea mai nouă tehnologie existentă pe piaţă. Am găsit în Flamingo un partener de încredere care să sprijine această dorinţă."

Se preconizează că anul 2007, va fi anul consolelor în România, acest lucru datorându-se ieftinirii componentelor hardware şi software prin eliminarea taxelor vamale, care reprezentau aproximativ 25% din preţul final. Creşterea vânzărilor, pentru PlayStation 3, poate oferi o imagine asupră dezvoltării segmentului premium de cumpărători, după aderarea României la Uniunea Europeană.

PS3 aplică cele mai noi tehnologii pentru a crea un nou univers de experienţe interactive multimedia de înaltă definiţie, permiţând gamerilor să experimenteze un mod de joc apropiat de realitate, să vizioneze filme la standardul High Definition şi să stocheze, muzică, jocuri şi alte materiale într-un singur loc folosind hard discul integrat PS3. Noua consolă se va găsi în reţelele de magazine Flanco World, Flanco, Flamingo Computers şi Future-Shop, şi va putea fi achiziţionată la preţul de 1999 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb