Flanco estimează o creştere de 20% a pieţei aparatelor de aer condiţionat în 2013

F.A.
Companii / 14 mai 2013

Flanco, retailer de produse electro-IT din ţara noastră, estimează că piaţa aparatelor de aer condiţionat va atinge anul acesta valoarea de 24 de milioane de euro, în creştere 20% faţă de anul precedent.

Compania consideră că schimbările normative de la nivelul Uniunii Europene vor influenţa vânzările din acest segment de piaţă.

Potrivit unui comunicat de presă, de la începutul acestui an a intrat în vigoare Regulamentul UE 206/2012 de punere în aplicare a Directivei ErP 2009/125 CE referitoare la aparatele de aer condiţionat. Directiva vizează eficientizarea consumului energetic pentru echipamentele de aer condiţionat.

În prezent, în România se vând două categorii de echipamente: cu compresor de tip ON/OFF şi aparate cu compresor Inverter. Directiva europeană a impus standarde ridicate de eficienţă energetică, în care vechile modele ON/OFF nu se mai încadrează. Aparatele care nu respectă standardele impuse nu vor mai fi comercializate din 2014, iar anul acesta se vor lichida tipurile de aparate neconforme cu noua legislaţie. Noile aparate cu tehnologie Inverter asigură un consum cu 30% mai mic faţă de vechile dispozitive.

Violeta Luca, CEO Flanco, a declarat: "Estimăm că anul acesta vor creşte vânzările de aparate de aer condiţionat cu tehnologii noi şi funcţii diversificate. Astfel, piaţa va creşte cu aproximativ 20% ca valoare şi cu 10% în volum. Educarea pieţei în spiritul grijei pentru mediul înconjurător va determina schimbarea obiceiului de consum şi alegerea unor produse cu un consum redus energie şi un impact minim asupra mediului înconjurător".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb