Flavus Investiţii - încă patru milioane de euro pentru Coresi Business Park

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Companii / 28 iunie 2012

Flavus Investiţii va ajunge în luna septembrie la o valoare totală a investiţiilor doar în spaţiile de birouri de la Coresi Business Park de zece milioane de euro.

Flavus Investiţii va ajunge în luna septembrie la o valoare totală a investiţiilor doar în spaţiile de birouri de la Coresi Business Park de zece milioane de euro.

Compania va ajunge astfel la 16.000 de metri pătraţi de birouri şi la investiţii totale de zece milioane de euro

Flavus Investiţii continuă inves­tiţiile în Coresi Business Park pe cele 13 hectare pe care le mai deţine pe platforma industrială Tractorul. Directorul companiei, Florin Rebic, ne-a declarat că în luna septembrie va fi finalizată o investiţie de trei milioane de euro în reamenajarea unei hale industriale, care va fi transformată în spaţii de birouri, tot acolo urmând să fie construită şi o cantină. "Este vorba de o hală de 6.000 de metri pătraţi, cu această ocazie urmând să ajungem la o suprafaţă de 16.000 de metri pătraţi de birouri în cadrul Coresi Business Park", ne-a declarat sursa citată. Deja se ştie că o parte din noua suprafaţă de birouri va fi închiriată celor de la Raiffeisen Bank, care activează deja pe platformă. De altfel, aceştia au anunţat în primăvară că îşi vor majora suprafaţa Centrului Operaţional de la Braşov.

Tot atunci va fi finalizată şi o investiţie de un milion de euro în reamenajarea suprafeţei din jurul parcului de afaceri. "În prezent, în cadrul parcului, la firmele care şi-au închiriat spaţii la noi, lucrează 2.000 de persoane, urmând ca din toamnă numărul acestora să crească la 2.500", a mai spus Rebic. Potrivit acestuia, Flavus Investiţii va ajunge în luna septembrie la o valoare totală a investiţiilor doar în spaţiile de birouri de la Coresi Business Park de zece milioane de euro. Ca fapt divers, în momentul închiderii companiei Tractorul, în 2007, în cadrul acesteia au mai lucrat aproximativ 2.200 de persoane.

Au vândut peste 100 de hectare către Auchan

Flavus Investiţii a cumpărat platforma Tractorul în 2007 pentru aproximativ 77 de milioane de euro, fără TVA, şi a vândut o mare parte din aceasta - peste 100 de hectare - către grupul francez Auchan pestru 21,042 milioane de euro. În aceste condiţii, pierderea companiei Flavus Investiţii, controlată de fondul de investiţii Cheyne Capital, a fost de aproape 56 de milioane de euro numai din revânzarea platformei industriale pe care ar fi intenţionat, potrivit anunţurilor iniţiale, să construiască un cartier de 1,5 miliarde de euro. Pierderea a fost cauzată de venirea crizei în 2008, moment în care preţul terenului a scăzut drastic. Semn că nici fondurile de investiţii britanice nu au mirosit criza.

Francezii de la Auchan au anunţat că vor investi 60 de milioane de euro în dezvoltarea primei faze a proiectului Coresi - un centru comercial a cărui construcţie va fi finalizată anul viitor. Investiţia nu include costul cu achiziţia terenului de pe fosta platformă industrială Tractorul. Prima fază cuprinde un hipermarket Auchan de 16.000 de metri pătraţi, un mall de 25.000 metri pătraţi şi o parcare de 3.000 de locuri. Proiectul este în curs de autorizare, iar construcţia va începe la finele anului.

Prima etapă a proiectului va fi dezvoltată pe o suprafaţă de 24 de hectare, din totalul de 100 hectare cât are terenul achiziţionat de Auchan de la Flavus Investiţii. Auchan a achiziţionat prin intermediul diviziei imobiliare, Immochan, un teren de 100 de hectare al fostei platforme Tractorul, unde intenţionează să dezvolte proiectul anunţat din 2010 de firma Flavus Investiţii, care a cumpărat platforma în 2007. Patrick Espasa, directorul general al Auchan România, a declarat ieri că francezii au "fost convinşi din 2009 de calitatea proiectului. Ca urmare, Auchan în colaborare cu Immochan au achiziţionat terenul, PUZ-ul şi conceptul proiectului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb