Florin Cîţu a dat asigurări partenerilor europeni că România va lua măsuri pentru corectarea abaterii de la MTO

A.I.G.
Politică / 5 decembrie 2019

Florin Cîţu a dat asigurări partenerilor europeni că România va lua măsuri pentru corectarea abaterii de la MTO

Ministrul Finanţelor Publice i-a asigurat pe miniştrii de finanţe în cadrul Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (Ecofin), reunit la Bruxelles pe 5 decembrie, că a identificat pachetul de măsuri necesare şi potrivite realizării unei consolidări fiscale durabile în România.

Florin Cîţu, ministerul Finanţelor Publice a declarat: "În contextul discuţiilor pe marginea Pactului de Stabilitate şi Creştere, am prezentat Consiliului cele mai recente date economice referitoare la rectificarea bugetară. I-am asigurat pe partenerii europeni că acest guvern va lua măsuri eficiente pentru corectarea abaterii semnificative de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu"

În cadrul Procedurii de deviere semnificativă de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), au fost puse în discuţie evoluţiile României şi Ungariei. Consiliul UE a adoptat o decizie legată de faptul că nu au fost luate măsuri eficiente drept răspuns la Recomandarea Consiliului din 14 iunie 2019 şi a emis o recomandare pentru corectarea abaterii semnificative de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu, în cazul ambelor state membre.

Referitor la România, Comisia Europeană a constatat, în cadrul misiunii de la sfârşitul lunii septembrie, că nu au fost realizate progrese în vederea atingerii MTO şi că autorităţile de la acea dată nu intenţionau să efectueze o ajustare pe termen mediu. În acest context, Comisia a recomandat o ajustare structurală de 1% din PIB în anul 2020, ceea ce corespunde plafonării cheltuielilor guvernamentale primare nete la o rată de creştere nominală de 4,4%.

Pe agenda reuniunii Consiliului Ecofin au mai figurat şi alte subiecte de actualitate precum Uniunea Bancară, impozitarea energiei, Planul de Lucru referitor la Schimbările Climatice şi finanţarea sustenabilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Scoaterea accizei la carburanti este o masura de amator , o masura proasta. Pe de o parte creste deficitul bugetar, pe de alta parte un consum mai mare de carburanti, care sunt produsi 60% din petrolul de import, vor creste deficitul comercial. Ma sperie amatorismul celor de la PNL . Vai de capul nostru cand vine tsunamiul din piete, o sa creasca Isarescu dobanzile la 30% ca Turcia ca sa opreasca devalorizarea...

    In conditiile in care echilibrul bugetar este extrem de fragil si in loc sa te concentrezi pe masura cresterii sistemice cu 40% a pensiilor pe care ai promis-o, tu iti permiti sa pierzi la buget 600 mil euro/an din acciza pe carburanti... Iulian Anghel in ZF are azi un articol foarte bun pe tema asta.

    Si sa nu uitam si PSD a scos supraacciza in 2017 ca sa o reintroduca in 2018. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb