Priorităţile Ministerul Finanţelor Publice în perioada imediat următoare rămân implementarea măsurilor de sprijin pentru diminuarea efectelor negative ale actualei crize sanitare şi adoptarea măsurilor necesare pentru relansarea rapidă a economiei României, a anunţat ministrul de resort, Florin Cîţu, informează news.ro.
"Anunţul Standard & Poor's este o dovadă în plus că Guvernul actual a luat măsurile necesare şi corecte pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizei declanşate de pandemia COVID-19, precum şi pentru asigurarea unor finanţe publice sustenabile. Priorităţile Ministerul Finanţelor Publice, în perioada imediat următoare, rămân implementarea măsurilor de sprijin pentru diminuarea efectelor negative ale actualei crize sanitare fără precedent precum şi adoptarea măsurilor necesare pentru relansarea rapidă a economiei României", a declarat Cîţu, citat într-un comunicat al MFP.
Agenţia de rating Standard&Poor's a reconfirmat vineri rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva negativă.
Decizia agenţiei de rating are la bază nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe, dar şi convingerea că guvernul care va fi numit după alegerile generale din decembrie anul curent va reduce dezechilibrele fiscale şi va continua să ofere un sprijin fiscal amplu care să încurajeze redresarea economică în 2021.
"În opinia Standard&Poor's, deciziile privind politica fiscală din ultimii ani reprezintă motivul erodării sustenabilităţii finanţelor publice în România. Pe de altă parte, agenţia a remarcat efortul actualului guvern de a răspunde pandemiei COVID-19 prin adoptarea unui pachet de măsuri fiscale şi economice, a cărei amploare a fost estimată la 3% din PIB, destinat protejării companiilor şi a locurilor de muncă. Standard & Poors anticipează o revenire a economiei începând de anul viitor şi o reluare a creşterii PIB cu 4% în anul 2021. De asemenea, agenţia estimează că economia României va reveni la nivelul din anul 2019 începând cu 2022", se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.12.2020, 19:25)
Nu voi relansati!
Oamenii ce au venit din alte tari in Romania ai relanseaza pe moment economia!
Intrarile de capital al romanilor din diaspora relanseaza motorul intern.
Voi doar generati credit peste nominalele intrate in piata atat faceti!
Marea relansare... stai sa vezi distractie cu piramida populatiei in 10-15 ani...!
Marea relansare ca prin jumatatea decade o dam in marea criza economica!
Ce se intampla acum nu e criza economica!!!
Acum este soc economic... dureaza pana se propaga pe tot lantul lelatiile de cauzalitate.... dar degeaba ca pana atunci nu o sa mai dam cu pusca de voi pe la guvernare.
Presedintele o sa fie primul care se tireaza urmand guvernul sa pregateasca un alt intrat la conducere sa guverneze mizeriile pe care o sa le lasati in urma voastra.
Asa ati facut si in 2006-2007 cu tunurile date!
Ce se intampla acum economic vorbind este 2006 unde socul din USA a durat in plesnirea financiara de prin 2008-2009 ... iar fundul crizei a fost in 2012!
Deci decada asta o sa fie grozava!
Avem maxime de stocuri automobile in piata; avem stocuri imobiliare maxime; avem batranii in decese pe capete (piramida populatiei); avem o inflatie ce tinde sa accelereze; fenomene ce vor saracii populatia ca forma de plata a creditarii generate in sistem!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2020, 07:08)
cutule
esti mai diabolic decat tot guvernul condus de sas
pregateste-ti chiloti de tabla pt ca vei avea nevoie
SIGUR!