FLORIN CÎŢU "După schimbarea majorităţii parlamentare vom anula barierele care opresc capitalizarea companiilor de stat prin bursă"

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2020

"După schimbarea majorităţii parlamentare vom anula barierele care opresc capitalizarea companiilor de stat prin bursă"

Imediat după ce se va schimba majoritatea parlamentară, vor fi anulate acele bariere puse în Parlament care opresc capitalizarea prin bursă a companiilor de stat, a declarat, vineri, la evenimentul ce a marcat 25 de ani de la reluarea tranzacţiilor bursiere în România, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Ce an aţi avut! Un an în care aţi trecut la statutul de piaţă emergentă şi sărbătoriţi 25 de ani de piaţă de capital în România. Nu se putea mai bine să se alinieze astrele decât aşa. În acelaşi timp, două emisiuni Fidelis, în acelaşi an, ale Ministerului de Finanţe, chiar într-o perioadă dificilă, într-o perioadă în care am fi putut face mai mult dacă nu eram opriţi din Parlamentul României. Aşa că astăzi vă promit că imediat după ce se va schimba majoritatea parlamentară vom anula acele bariere puse în Parlament care opresc capitalizarea companiilor româneşti prin piaţa de capital. Pentru că despre asta este vorba când vorbim de companiile de stat, nu este vorba de vânzare, de a preda străinilor, e vorba de capitalizare. E vorba de a injecta capital în companii pentru a le face mai profitabile, pentru a păstra locuri de muncă şi pentru a crea profit. Despre asta este vorba şi asta face piaţa de capital şi o face cel mai bine. Pentru că o face obiectiv. Deci acest lucru îl vom face imediat după ce se schimbă majoritatea parlamentară", a spus Cîţu, făcând referire la legea ce interzice înstrăinarea activelor statului pe o perioadă de doi ani.

Ministrul a amintit din nou faptul că Finanţele lucrează cu ASF la o strategie de dezvoltare a pieţei de capital şi a spus că dacă barierele ţin de fiscalitate atunci acestea vor fi eliminate.

"În acelaşi timp, împreună cu ASF, ştiţi foarte bine că lucrăm la un plan de dezvoltare al pieţei de capital, cu asistenţă tehnică de la OECD. Vom continua în perioada următoare cu acest plan. Ideea este simplă: trebuie să găsim, să identificăm acele bariere din legislaţie, în economie, care au făcut până acum piaţa de capital să nu funcţioneze la potenţialul maxim. Ştim foarte bine că piaţa de capital din România are un potenţial mult mai mare decât ceea ce vedem astăzi. Trebuie să identificăm unde sunt problemele, să eliminăm acele bariere. Nu este vorba numai despre piaţa de capital, eliminăm barierele din toată economia, dar astăzi sunt aici să vă spun că dacă acele bariere sunt legate de fiscalitate le vom elimina. Dacă este nevoie vom face acest lucru pentru a susţine piaţa de capital în perioada următoare. Este nevoie de această sursă alternativă de finanţare pentru că totuşi România este o ţară în curs de dezvoltare şi resursele la buget sunt limitate pentru a susţine toate proiectele. De aceea, pentru multe companii, este de recomandat să se finanţeze de pe piaţa de capital. E un mod transparent şi de multe ori mult mai ieftin decât alternativele. Vă doresc încă pe atât şi mai mult, dar mult mai profitabil şi să ajungeţi la potenţialul pieţei de capital pentru România cât mai repede", a conchis Cîţu.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Trebuie sa fii nebun la cap sa aduci asemenea specimene la putere dupa 6 dec ,pnl ne vinde si pe noi nu numai companiile,niste tradatori .hoti,mincinosi si mai nou dictatori

    1. Din cate știm, PSDistii au jefuit tara și o vor face in continuare daca vor avea șansa!

      Orban a făcut și el parte ca ministru din toate guvernele de după 89. Dar acum e fata mare. Toate partidele au jefuit tara nu doar PSD. Fiți obiectiv !

      Adica usr nu poate fi pus pe aceasi treapta cu pnl-pd, care pnl se cam identifica cu psd in ultima perioada, dupa valul de traseisti penali, incompetenti si nesimtiti racolati in acest an.

      Ma copleseste valul de optimism al catului. Sau nu oi fi inteles eu bine la ce majoritate viseaza domnul ministru dupa alegeri? 

      Ireal așa ceva și totuși atât de mulți nu înțeleg!

      Vad ca ai mintea scurta sa nu zic alceva,pai am avut presedintii de dreapta Constantinescu cu guvernul luide taranistii basescu cu pdl,iohanis guvern ciolos un an guv,orban un an iar 3 ani guv, penele pesede,oare cine a jefuit tara sau uitam guv.boc asa ca terminati cu minciunile si manipularea

      Cu afirmatii false din start nu dvs puttii cere obiectivitate...

      Uiti ca cele mai mari tunuri au fost trase in epoca Basescu. PSD sunt mici copii. Vrei sa-ti aduc aminte? Microsoft, EADS, legea retrocedarii data de Macovei si ce a urmat dupa aia, etc..

    Nu cred ca va face ceva din ce promite ministrul de finante. Vezi istoricul.

    excelent

    Ma mira faptul că va uitati in gura unui astfel de personaj??? O sa vedeti ca acest idiot va reuși distrugerea României, lucru incercat si de Basescu.

    Sa nu privatizati intreprinderile si bancile de stat. Un stat fara banci si firme de stat puternice ala nu mai este stat. Trebuie sa fiti patrioti sa aduceti plus valoare la ce exista nu sa vindeti active performante. PNL ul daca este partid national trebuie sa protejeze firmele si bancile natinale de stat fara sa le devalizeze.

    Cate creiere spalate de antena 3 pe aici....nu ne vindem tara,ca saracii aia de polonezi cehi unguri slovaci care s au privatizat ca prostii:))....da stam sa o fure psd ul la bucata atunci.

    1. Ce tot îndrugi acolo?

      Numai privatizări de succes a avut țara asta. Așa de multe încât le numeri pe degetele de la o mână. Degete am spus? Am vrut să zic deget. Dacia. Și atât. Fix atât! 

      Așa că nu strică să reconsideri cine are, de fapt, creierul spălat. 

      sa nu uitam ca toate marile privatizari au fost facute de psd iar cei care tipa in gura mare ca au fost si alti la putere cred ca au uitatca numai trei ani pe timpul lui basescu si boc nau avut acces la decizii psd ,si atunci urlau de parca era sfarsitul lumi si numai stiau cum sa scape de basescu,si ca un facut cei care stiu ce au de facutsi se pricep cat de cat, vin la putere numai cand debuteaza cele mai mari crize de dupa al doilea razboi mondial, dupa ce cazaturile astea de psd isi bat joc de tarape lungi perioade de crestere economica, lasandtara total nepregatita cand vine criza dar asa au demonstrat ei ca fac mereu ,si mai practica si politica pamantului parjolit cand pierd puterea ,macar acest lucru ar trebui sa dea de gandit celor care inca mai sunt de buna credinta si vad in ei niste politicieni buni restu care au interese meschine sa sustinatipul asta de politicieni nu ai cum sai convingi vor disparea odata cu psd le sunt numarati anii

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb